Изпълнителният директор Ивайло Ивков бе гост на SportCast на Dir.bg,

...
Изпълнителният директор Ивайло Ивков бе гост на SportCast на Dir.bg,
Коментари Харесай

Иво Ивков разкри подробности за ситауацията в Левски през последните месеци

Изпълнителният шеф Ивайло Ивков бе посетител на SportCast на Dir.bg, Той искрено приказва за всичко случило се в последните месеци, седмици и разтърсванията в синия клуб и разкри какви са му били връзките с управителните фактори на " Герена ".

Г-н Ивков, към момента ли сте изпълнителен шеф на Левски?

Да, към момента няма подадено заявление за премахването ми от Търговския указател. Уточнявам, че извършвам единствено неотложни неща, които да не съсипят клуба и да застрашат съществуването му. Това е оттатък моята воля, тъй като в случай че подам молба за отписването ми, което няма смисъл след анонсирането, че ще се разделят с мен, би трябвало да изчакам шест месеца. Изпълнителен шеф съм, само че не желая да нося отговорност за протичащото се в клуба. Дори си изнесох нещата от " Герена ".
 Тежки наказания за Левски и ЦСКА след Вечното дерби
Тежки наказания за Левски и ЦСКА след Вечното дерби

Дисциплинарната комисия разгласи наказванията след 26-ия кръг

Направихте ли си равносметка на интервала, от който бяхте назначен за изпълнителен шеф?

За тези луди 19 месеца несъмнено ще си върша равносметка до края на земния ми път. Знам какво се случ и каква е моята истина

Оказа се, че тя е доста релативно разбиране. Уж всички я желаеха, а когато открехнеш вратата, се разбра, че не са подготвени да поемат огромна част от нея. Наслушах се на думи от висшето управление, които по различен метод съм възприел. Може би те споделят тяхната истина. Но ще дам образци, по които не може да се спори. Единият е напускането на Станимир Стоилов. Искам да разсея една мантра, че се случи преди мача с ЦСКА. Добре, само че единствено че, в случай че сте желали за един дуел да го задържите, а той доста ясно е дал своето виждане, за какво не изчакахте срещата да мине и да обявите моето освобождение? Това става за три минути. Боримиров се разкарва с едно пълномощие и слуша какво му споделя висшето управление. Свиква УС, гласоподава се и се назначава нов изпълнителен шеф. Стоилов не си потегли поради Иво Ивков, а за правила и полезности.

Кой ви предложения в Левски?

Наско Сираков и при странни условия, когато против Левски се водеше делото на Петър Хубчев. Може би за 20 години не съм губил такова дело. Искам да разсея и друга опорка, тъй като ми се вмени, че съм го изгубил на втора инстанция. Не, не искахме клубът да губи още пари за дело пред КАС, където коства доста и желанието бе да се стигне до съглашение с Хубчев. Беше ми попречено да спестя доста пари на Левски. Имах идея да бъдат дисциплинарно уволнени поради отсъствие.
 Левски стана първият тим в елита, изпуснал три дузпи
Левски стана първият тим в елита, изпуснал три дузпи

Вижте статистиката

Тогава сте останали сюрпризиран, че са ви потърсили?

Отидох с кутия бонбони, с цел да им кажа, че няма да работя и като юрист за Левски, тъй като не одобрявам метода, по който се ръководи клуба. Наско ми сподели да изчакам малко. Точно беше пристигнал Мъри. Отказах да виждам неговият контракт. Пред самия него. Влязохме в разногласия за договора и то не за пари. По подигравка на ориста не желаех да си тръгне, когато изиска. Наско тогава ми сподели да изчакам една седмица. Предстоеше Общо заседание и моето предпочитание бе да го проведа. Консултирах договорите с генералния спонсор. Но да кажем цялата истина, показах им, че аз не бих подписал такива договори като изпълнителен шеф.

Какви са тези контракти?

Гледах ги оня ден по какъв начин един от корпоративните лъвове ги изясни. Конфиденциалния контракт го сподели и сподели: " Вижте какво написа ". Първокурсниците по право знаят, че един контракт се назовава не както е неговото заглавие, а наличие. Тъй като го сподели на всички публицисти трябваше да видят в член 1, че Левски разпорежда ръководството, а те поемат ръководството. За мен този контракт е по-скоро контракт за източването на клуба. И аз желаех преразглеждането му, както и на цялостните взаимоотношения със спонсора.
 Гочето: Левски не промени нищо от условията на Стоилов
Гочето: Левски не промени нищо от условията на Стоилов

Ето какво сподели той

Мъри не за първи път говореше за овакантяване. Стоилов ми сподели лятото: " Искаш ли след мача с ПАОК в Гърция да си дадем оставките. С тези хора нямаме път. " Тогава аз му споделих - " Не, не можем да създадем това. Сега не трябва да го вършим, на път сме да изпълним фантазията си. " Искаше да си тръгнем поради една преживелица преди мача с ПАОК. Дойде Наско въз основата на обяд и ни в чеп, ни в ръкав направи заплашителен скандал. Уж към мен, само че беше " думам ти дъще, сещай се снахо " и към Мъри. Защото предходния ден сме дали пълномощие, което не може да подписва, а единствено да изследва пазара за произлязъл прехвърлянето на един футболист и не сме му споделили незабавно. Наричаха ме клеветник. Обидиха Мъри. Стоилов не беше просто старши треньор на този тим. Представяте ли си тогава да си тръгнем, по какъв начин би изглеждало?

Това значи ли, че връзката в клуба е била нарушена след спечелването на купата?

От ден първи не бяхме мечтани, или най-малко аз. Трябва да си визиите в каква обстановка бе тогава Левски. Не ставаше с лозунги, трябваше да се свърши работа. Принципът бе " мощен и самостоятелен Левски ", а това значи - самостоятелен клуб. Попитах Наско кой и къде ще взима решенията. Той ми отговори, че той, аз и Мъри ще го вършим.

Докога продължи това?

Някъде до първия полуфинал за купата против Лудогорец. Поне не ни се пречеше. Стоилов не усещаше поддръжка. След финала за Купата против ЦСКА, когато синя България бе в еуфория, той сподели: " Не давам обещание, че ще надградим ". Ситуацията бе тежка. Фалитът висеше като дамоклев меч над Левски. Аз не виждах по какъв начин ще вземем лиценз първоначално, само че след тази акция започнаневиждан паричен поток към клуба и ни поддържаха. И тогава пристигна тази купа, която не бе разумна. След това пристигнаха европейските шампионати, пристигнаха въжделенията. Някой се сети, че с Мъри ставаме прекомерно известни и нещата потеглиха в друга посока.

Какъв е този контракт за LED-системата?

Думите на господин Борисов бяха, че ще ни купи LED-система, само че след това се разбра, че си я купува и Левски няма доход. Не контракта за ръководство или другия са костилките, а самата доминация на хора от външна корпорация в клуба в УС. Това беше другото значително изискване на Стоилов - превес на левскари. Ще кажете Боримиров, само че той е избор на генералния спонсор. Сираков го е признавал пред очевидци. Десетте % в контракта за ръководство - това е костилката, от която стартира раздорът.
 Боримиров: Мислех, че Мъри ще размишления или най-малко ще остане до края на сезона
Боримиров: Мислех, че Мъри ще размишления или най-малко ще остане до края на сезона

" Трябва да подкрепим Топузаков "

Каква е ролята на Даниел Боримиров?

Така и не разбрах през тези месеци. Тоест, аз знам, само че няма да кажа, с цел да не излезе, че съм нахален.

С кого от генералния спонсор комуникирахте?

С всички. Най-вече с един човек от Надзорния съвет, стопирах да го приветствам и просто го отминавам - Венци Димитров се споделя.

Какво се случи с прехвърлянията на Хосе Кордоба и Андриан Краев?

Сираков сподели, че ги е спрял и назова класическа неистина за офертите. Принуди ме да ги извадя и да ги демонстрирам. Това не би трябвало да се прави в един клуб. Но когато те нарекат типичен измамник, имаш и достолепие. Имахме предложения за 6 милиона и 400 хиляди. Ама имали сме да плащаме комисионни. Но от кое място знае, че не договарям и няма да ги плащаме. Мъри имал %, а договрът му той го утвърди

Дай да не вършим прехвърляния, откакто има подобен %. Минимален, а преди този момент Кордоба беше във Втора лига в Етър, а за Краев какъв брой предложения имаше? Нула. Скоро Жереми Петрис ще коства 1 или 2 милиона.
 Ивков: Мъри ми сподели след мача с ПАОК -
Ивков: Мъри ми сподели след мача с ПАОК - " Искаш ли да си подадем оставките? "

Не били мечтани на " Герена "

Защо се стигна до това състояние в Левски?

Разбрах кои са господарите на притежателите, само че не съумях да го направя с господарите на господарите. Не може да се споделя всичко. Каквото имам да споделям, го върша. Достатъчно сте интелигентни.

Докъде стигна Левски с лиценза?

Те са доста спокойни за европейския лиценз, само че аз не съм. Взехме категоричен подобен предходната година без никой да разбере. С екипа ми сполучливо преговаряхме с УЕФА. Дано да няма проблем с лиценза.

Наско Сираков сподели, че сте се срещали с представители на " Спорт Рипъблик "...

С тези хора съм се срещал още преди той да разбере за интерес към Левски. Търсех вложители и се срещах с доста представители. От дума на дума демонстрираха подобен. Не съм скрил нищо в никакъв случай от Сираков. Освен в края на нашите взаимоотношения, когато той спря да приказва с мен и не считах за нужно да го известявам за всичко.

Обяснете по-точно за този договр с 10% от приходите. Какво значат те?

Бяхме на един обяд със спонсорите за тези 10 %. Наско сподели - умерено. Аз отвърнах, че няма да продължа да работя за Левски, в случай че не махнем от контракта даренията, таксите в школата и членските и абонаментните карти. Тези 750 000 лв., които спонсорите споделиха, че са фактурирани, можеше да са двойни. Нямало да си ги желаят... Че те декември си желаеха едни 200 хиляди лв., дадени като заем на Левски преди моето идване. И си ги взеха. Това са обстоятелствата и не споделям, че някой е измамник. Сега ще ми вършат одит. Представям си ги Сираков и Боримиров със сметалцето. Правиха ми доста такива. Това ми беше най-обидното. Кажи какво тъкмо визираш. Като имаш подозрения, за какво не ме уволниш? Ако желаят и шест одита да ми създадат. Вкарах в клуба един милион лв. посредством контракти с рекламодатели, само че не беше това работата, нямаше по какъв начин да се случи нещо без гения на Стоилов и работата, която свърши.
 Скандалите в Левски нямат край! Боримиров и Ивков разменят остри реплики, имало и закани за пердах
Скандалите в Левски нямат край! Боримиров и Ивков разменят остри реплики, имало и закани за пердах

Вижте подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР