Изпълнителният директор на компанията AstraZeneca заяви, че е необходимо допълнително глобално проучване

...
Коментари Харесай

AstraZeneca даде заден: Необходимо е допълнително проучване за ваксината срещу COVID-19 |

Изпълнителният директор на компанията AstraZeneca съобщи, че е належащо в допълнение световно изследване за оценка на ефикасността на разработваната от компанията ваксина против COVID-19. То се постанова заради зародилите въпроси за равнището на отбрана, която тя може да предложи. 

„ Сега, когато открихме, че тя (ваксината) има по-голяма резултатност, би трябвало да го потвърдим, тъй че е належащо да създадем в допълнение изследване ”, съобщи основният изпълнителен шеф на компанията Паскал Сорио в първото си изявление за Блумбърг след публикуването на данните.

Той съобщи, че не чака спомагателните проучвания да забавят одобрението на имунизацията във Англия и Европейския съюз. Разрешението от Американската Федерална организация за надзор на храните и медикаментите (FDA) обаче може да отнеме повече време, защото регулаторът е малко евентуално да утвърди имунизацията въз основа на изследвания, извършени другаде, изключително поради въпросите за резултатите.

Одобрение на имунизацията в някои страни все още е допустимо преди края на годината, изрази оптимизма си Сорио.

AstraZeneca и Оксфорд оповестиха в понеделник, че по-ниската начална доза на имунизацията, последвана от цялостна доза, е довела до 90% успеваемост при по-малък набор от участници спрямо 62% за две цялостни дози.

Ръководителят на американската стратегия за създаване на ваксини (Operation Warp Speed) разгласи, че тези данни са получени от тестване при по-млади хора. Освен това по-малката доза е била давана заради неточност в количеството ваксина в някои от флаконите. Нито една от тези детайлности не е разкрита в истинските изказвания на AstraZeneca или Оксфорд.

„ Не бих могъл да кажа, че чакахме ефикасността да бъде по-висока “, сподели Сорио. " Хората го назовават неточност, само че това не е неточност. ", съобщи той.

AstraZeneca е една от няколкото компании, с които ЕК е сключила предварителни съглашения за доставка на вероятни бъдещи ваксини. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР