Изпълнителния директор на ВМЗ Сопот Иван Иванов обвини загиналия работник

...
Изпълнителния директор на ВМЗ Сопот Иван Иванов обвини загиналия работник
Коментари Харесай

ВМЗ шефът: Загиналият работник си е виновен

Изпълнителния шеф на ВМЗ Сопот Иван Иванов упрекна починалия служащ за неспазване на разпоредбите за безвреден труд в изказване до медиите.

Еко какво споделя Иванов за трагичния случай от тази заран.

„ Най-напред бих желал да изкажа дълбоките съболезнования от името на сътрудниците, служащите и управлението на ВМЗ към околните на умрелия млад мъж – Костадин Дончев.

Инцидентът е станал към 6.30 ч. тази заран в 241 завод на завода в Сопот. Със страдание би трябвало да кажа, че по своя самодейност и в жестоко нарушаване на разпоредбите за безвреден труд Костадин Дончев се качва на телфер /съоръжение с нараснала опасност/, с цел да забърше конденза от изпаренията на ваните, без да спре тока.

Починалият млад мъж е работил като „ галванизатор цианови вани “ в 241 завод. Работи във ВМЗ от 3 май, т.г. и по думите на директния му шеф е бил извънредно добър служащ, бързо навлязъл в спецификата на работата.

Преминал е първичен инструктаж, и оттова нататък всеки ден – всекидневен инструктаж, в това число и тази заран. За страдание, обаче това му дейности, още веднъж ще повторя – осъществено, без да е оторизиран и в жестоко нарушаване на разпоредбите за сигурност, води до съдбовния случай.

Още един път изричаме съболезнования на околните на умрелия млад мъж. Ръководството на завода е подхванало дейности да приказва с родителите, които са в чужбина и ще поеме всички разноски по погребението “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР