Изпълнителната власт на Европейския съюз остана с един комисар по-малко,

...
Изпълнителната власт на Европейския съюз остана с един комисар по-малко,
Коментари Харесай

Ева Майдел може да наследи Габриел на поста еврокомисар

Изпълнителната власт на Европейския съюз остана с един комисар по-малко, откакто Мария Габриел подаде оставка от ресора за научни изследвания в опит да състави правителство в България. Сред вероятните й наследници се спряга името на друга видна българка от партията ГЕРБ на някогашния министър председател Бойко Борисов – това на Ева Майдел, оповестява европейската редакция на изданието Politico .

" Ева постоянно е била мощен водач по цифрови тематики “, написа чешкият народен представител Дита Чаранова до редакцията. " Въпреки че скърбя да видя комисар Габриел да си потегля, мисля, че Ева има всички качества да заеме нейното място в Брюксел “.

За да уточни заместител, България има потребност от държавно управление. Габриел ще се опита да образува такова - и изборът на нейн правоприемник в Брюксел надали ще бъде главен приоритет на София през идващите седмици.

Завръщайки се в България, Габриел застана зад Борисов в понеделник, като отхвърли обвиняванията против него от основния прокурор на страната Иван Гешев.

По-рано в понеделник Гешев даде конференция, на която скъса оставката си, напомня изданието.

Допълва се още, че след оставката на Габриел нейният сектор ще бъде краткотрайно " следен “ от вицепредседателя на Европейска комисия Маргрете Вестагер. " Кабинетът на Габриел в Брюксел е на процедура разрушен... Някои от чиновниците ще се върнат на предходни длъжности в други отдели “, написа изданието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР