Изпълнителната власт е неподготвена да управлява страната по време на

...
Изпълнителната власт е неподготвена да управлява страната по време на
Коментари Харесай

Аталай: Ако спрат руския газ, възможността за България е азерски газ, но няма да е на сегашната цена

" Изпълнителната власт е неподготвена да ръководи страната по време на рецесия. Не е неприятно човек да има блян да ръководи една страна, само че когато си неопитен, това вреди и пречи на обществеността. Няма проект Б, в случай че Русия спре подаването на газ при възможен боен спор, то няма и проект А ".

Това сподели пред БНР Рамадан Аталай, народен представител от Движение за права и свободи, енергиен специалист, член на парламентарната енергийна комисия. По думите му към момента няма стартирани договаряния с " Газпром " и с азерската страна:

" Тези договаряния към този момент би трябвало да са стартирани на високо ниво, а не в мола. Ако прекъсне доставката на съветски газ, единствената опция за България е газ от Азербайджан, само че той няма да е на тази цена, която е сега. Не можем да разчитаме на газа в Чирен, тъй като е под 20%. Рискът от съветския газ и този от Чирен е висок за производителите, само че в случай че се спре изцяло черпенето на газа от Чирен, цената ще стигне такива размери, че министърът на финансите би трябвало да си намерения дали да остане на този пост ".
В предаването " 12+3 " Аталай още веднъж акцентира мнението си, че мораториумът върху цените на тока е най-голямото зло и след повдигането му последователно ще има повишение на цената на тока:

" Колкото по-дълго стои мораториумът, толкоз по-високо ще бъде в следствие повишението на цената на електрическата енергия. С какъв брой ще се увеличи цената, това зависи от ръководещите ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР