Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ приключи процеса по разглеждане на

...
Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ приключи процеса по разглеждане на
Коментари Харесай

ГЕРБ издига листи за съветници във всички общини, партията готова с кандидатите за кметове

Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ завърши процеса по разглеждане на номинациите за кметове и общински съветници на партията, които бяха направени от локалните структури. В днешния ден следва окончателното одобряване на претендентите. В идващите дни одобрените листи и нужните документи за регистрация на претендентите за кметове и общински съветници ще бъдат изпратени до регионалните управления на партията, които ще записват претендентите в Общинските изборни комисии. Това оповестиха от партията.

Освен това партията ще записва цялостни листи за общински съветници във всички 265 общини. На избрани места в страната ГЕРБ ще поддържа за кметове самостоятелни претенденти, издигнати от инициативни комитети или ще взе участие в локални обединения. Членовете на ИК на ГЕРБ и ръководителят на партията Бойко Борисов благодарят на локалните структури, че при номинирането на претенденти са се съобразили с рекомендациите за включването в листите за съветници на членове на Младежки ГЕРБ и представители на гражданска квота, както и за възобновяване на листите най-малко с 50% нови лица.

ИК на ГЕРБ прегледа и одобри оставката на регионалния координатор на ГЕРБ – Пловдив Иван Тотев. В претекстовете си за оставката Тотев показва, че желае да приключи политическия си цикъл от началното структуриране на локалната партийна организация, през спечелването на кметските мандати през 2011, 2015 и 2019 година и работата си като депутат. ИК на ГЕРБ приема оставката и благодари на Иван Тотев за работата му през годините. За краткотрайно изпълняващ длъжността регионален координатор на ГЕРБ – Пловдив, ИК утвърждава Димитър Колев (настоящ кмет на регион „ Западен “ в Пловдив).

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР