Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към

...
Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към
Коментари Харесай

ИАНМСП взе наградата за трансгранично сътрудничество на Go Global Awards на Международния съвет за търговия

Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия към Министерство на нововъведенията и растежа бе отличена в категорията за трансгранично съдействие в границите на Go Global Awards на Международния съвет за търговия.

На гала в Талин, Естония, пред близо 300 представители на организации за поощряване на търговията, мултинационални компании и други изпълнителният шеф на ИАНМСП Бойко Таков получи премията, която отличава фирмите и организациите, които движат стопанската система напред посредством своите нововъведения, технологии и стратегически решения.

Наградите сплотяват стотици висши ръководители на някои от най-иновативните производители, преработватели и експортьори в света дружно с представители на държавни органи, търговски асоциации, компании за рисков капитал и финансови институции.

“Щастлив съм да приема премията, тъй като екипът на Агенцията работи всекидневно на цялостни обороти, с цел да поддържа бизнеса, който желае да стъпи на интернационалните пазари. В последните години постигнахме в действителност огромни резултати и фирмите ни дават извънредно позитивна противоположна връзка. Това отличие, а и противоположната връзка от бизнеса, сигурно ни подтикват, макар високите обороти на работа, да продължаваме а работим в тази посока и в този дух ”, разяснява Таков.

За последните малко над 3 години ИАНМСП заведе близо 500 български производители на най-големите интернационалните изложби в света – в Германия, Франция, ОАЕ, Катар, Италия, Дубай, Турция и редица други страни на няколко контитента. Близо 90% от участващите компании споделят, че се осъществили или чакат най-малко един контракт за експорт.

Наред с това Агенцията провежда търговски задачи в целия свят – от Азия до Съединени американски щати, както и межднародни бизнес конгреси, в които присъединяване взеха повече от 4000 компании, и бе хазаин на най-мащабните стопански конгреси, провели се в страната.

През 2019 година организацията е основател и на първия в България експортен хъб – EXPORT HUB BULGARIA, който сплотява голям брой бизнес организации с идеалната цел да подкрепя фирмите по пътя им към тови пазари. В рамките му се осъществиха образования с наставнически сесии, както и редица събития.

Наградата на Go Global Awards не е първо отличие за Агенцията в работата и по посока интернационализация – през 2021 година институцията е отличена като народен победител в категорията “Подкрепа за интернационализация на бизнеса ” на Европейските награди за поощряване на предприятията за плана EXPORT HUB BULGARIA.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР