Изпълнителната агенция за българите в чужбина, Центърът на бесарабските българи

...
Изпълнителната агенция за българите в чужбина, Центърът на бесарабските българи
Коментари Харесай

Еднодневен фестивал за Деня на бесарабските българи

Изпълнителната организация за българите в чужбина, Центърът на бесарабските българи в България и Дружество „ Родолюбец “ провеждат през днешния ден еднодневен фестивал за Деня на бесарабските българи. Инициативата се реализира с поддръжката на Столичната община и Община Триадица, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Изпълнителната организация за българите в чужбина. 

От 12:00 до 14:00 часа ще се състои връчване на оценки за подадените ръка и отвореното сърце за нашите сънародници в изискванията на войната в Украйна. Награждаването ще се състои в Зала 11 на НДК (кино „ Люмиер “). 

От 15:00 до 22:00 часа на открита сцена пред НДК ще гостуват реализатори от Бесарабия – Украйна и Молдова, както и от Банат, Румъния. Ще има щандове с обичайни бесарабски виновност и ястия, както и доста други изненади. 

От 18:30 часа в Централния боен клуб ще се състои честване на Деня на бесарабските българи, отдадено тази година на молбата за мир и съгласие сред народите, проведено от Дружество „ Родолюбец “.  

Бесарабските българи са носители на най-чистата и мощна визия за обич към Родината, съобщи президентът Румен Радев при визитата си в Тараклия през седмицата. В церемонията в града за Деня на бесарабските българи, с изключение на българския държавен глава, взе участие и президентът на Молдова Мая Санду. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР