Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) обяви

...
Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) обяви
Коментари Харесай

С оборудване за повече от 20 млн. лв. ще се извършва драгиране на р. Дунав

Изпълнителната организация "Проучване и поддържане на река Дунав " (ИАППД) разгласи две публични поръчки за доставка на съоръжение, с което да прави драгиране на река Дунав. Процедурите включват закупуване на драга, тръби за превозване на наносите, маневрен транспортен съд, шалан и понтон, оповестиха от ИАППД в Русе.

С обезпечаването на профилираната техника организацията ще може със лично съоръжение да поддържа целогодишна плавателност на реката, според рекомендациите на Дунавската комисия. Чрез удълбочаване на фарватера /плавателния път/ се основават условия кораби с по-голяма товароносимост и прегазване да минават през българския сектор при нараснала сигурност.

Двете поръчки са на обща стойност повече от 20 млн. лв.. Те са част от план, финансиран по оперативната стратегия "Транспорт и транспортна инфраструктура ".

От ИАППД осведомят, че задължението на страната ни по поддържане на корабоплавателния път е разказан в съглашение сред държавните управления на България и Румъния от 29 ноември 1955 година. В него е регламентирано, че поддържането на сектора от Силистра до Сомовит се реализира от изпълнителната организация "Проучване и поддържане на река Дунав ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР