Изпълнителната агенция Програма за образование“ откри процедура за предоставяне на

...
Изпълнителната агенция Програма за образование“ откри процедура за предоставяне на
Коментари Харесай

МОН: Открита е процедура за създаване на Национален фокусен център

Изпълнителната организация „ Програма за обучение “ откри процедура за даване на средства за основаване на Национален фокусен център. Новото звено ще оказва методическа, осведомителна, обучителна и координационна поддръжка на младежките центрове в страната, оповестяват от МОН.

Проектът се осъществя с финансиране от Националния проект за възобновяване и резистентност. Предвидените средства са в размер на 3 621 632 лв..

Процедурата се управлява от Изпълнителна организация „ Програма за обучение “, а краен адресат е Центърът за просветителна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

В идващите месеци следва да бъде образуван екип на Националния фокусен център. Планирани са образования, основаване на клубове по ползи, осъществяване на юношески начинания и срещи за поддръжка и съгласуваност на центровете в страната. Предвижда се и оказване на менторство за младежите, които не са обхванати сега от тези институции.

Процедурата е в осъществяване на политиката в региона на образованието и се финансира по Компонент 1 „ Образование и умения “, Инвестиция 4 (C1.I4) „ Младежки центрове “ от Националния проект за възобновяване и резистентност. Условията за приемане на средства от Механизма и изискванията за осъществяване на утвърдените вложения, са оповестени на следните интернет адреси: и https://opnoir.bg/ .
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР