Изпълнителната агенция Медицински надзор разследва случай на починал пациент с

...
Изпълнителната агенция Медицински надзор разследва случай на починал пациент с
Коментари Харесай

Медицинският надзор разследва причините за смъртта на болен от ХИВ пациент

Изпълнителната организация " Медицински контрол " проверява случай на умрял пациент с ХИВ, оповестява BTV.
Това е историята на британецът Крейг Харпър, който след дълго блуждаене сред лечебните заведения у нас, умира на 5 май. Според пациентските организации, подали сигнала, отвод от лекуване получават постоянно всички заболели от СПИН.
Преди 4 години британецът Крейг Харпър избира да живее в село Стояновци. Започва да оказва помощ на локалните и даже построява безвъзмездна интернет мрежа.
В средата на февруари се почувствал зле. Месец по-късно във великотърновската болница схваща, че е серопозитивен. От болничното заведение обаче му споделили, че не може да остане да се лекува там. 
След известно блуждаене Крейг е настанен в Инфекциозната болница в София. Тук диагнозата му е доказана и се появяват подозрения за хематологично заболяване. Консултира го експерт от болница „ Св. Иван Рилски ”, само че и там отхвърлят да го одобряват за лекуване.
В последна сметка е признат е в Националната болница по хематология, откъдето се съмняват дали в действителност в болница „ Св. Иван Рилски ” е нямало места за Харпър. Установява се, че в това време той е развил СПИН. Следва ново връщане на пациента към Инфекциозна болница.
След гибелта му при започване на май, пациентските организаии подават сигнал до Изпълнителната организация " Медицински контрол ". Резултатите от инспекцията ще станат ясни до края на месеца.
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР