Изпълнителната агенция Медицински надзор назначава втора проверка за смъртта на

...
Изпълнителната агенция Медицински надзор назначава втора проверка за смъртта на
Коментари Харесай

Втора проверка ще търси причините за смъртта на 15-годишната Даная

Изпълнителната организация " Медицински контрол " назначава втора инспекция за гибелта на 15-годишната Даная Кулева.

Причината, съгласно известие на организацията, са изразени в общественото пространство подозрения по отношение на резултатите от първата инспекция.

Момичето умря през май 2023 година след къс престой в " Пирогов " поради затруднения от хематологично заболяване, което е довело до утежняване на положението ѝ след удряне на главата. След гибелта ѝ органите ѝ бяха дарени на четирима нуждаещи се от трансплантация пациенти по решение на родителите ѝ.

Съобщението за назначението на повторна инспекция идва единствено ден, откакто майката на Даная заяви, че е получила първия отчет за аргументите за гибелта на щерка си, който съгласно нея е цялостен с неистини и операции.

" Според този отчет Даная си е отишла поради главното си заболяване, тъй като то не е лекувано. Нищо че една година ние бяхме в ИСУЛ, бяха извършени няколко лекувания и това е разказано единствено няколко страници по-нагоре ", споделя Ани Стоянова във фейсбук.

Тя напомня и с какви недоволства е завела детето си за обзор в незабавния център " Пирогов ", като дефинира като небивалица посоченото, че сред двата прегледа там е имало втори удар.

Майката е възмутена и от това, че е трябвало да обезпечи скъпоструващ медикамент за щерка си от друго лечебно заведение, макар че съгласно нея той е бил разполагаем в незабавната болница.

" През тези месеци се надявах да има някаква правдивост, само че такава няма ”, споделя още Ани Стоянова.

Новата инспекция ще се направи от друг екип - в него няма да вземат участие чиновници, които са виновни за предходната.

Освен това цялата документи, констативните протоколи и отчетите от първата инспекция ще бъдат изпратени на Главна дирекция " Национална полиция ", с цел да се откри достоверността на всички документи, предоставени от лечебните заведения.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР