Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав“ (ИАППД) ще

...
Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав“ (ИАППД) ще
Коментари Харесай

Кръщават нов кораб в Русе днес

Изпълнителна организация „ Проучване и поддържане на р. Дунав “ (ИАППД) ще организира гала по именуване на новопостроен маневрен транспортен съд „ Искър “ на 14 май 2021 година /събота/ от 11:00 ч. на понтон 8 на „ Дунав турс “ в гр. Русе.

Маневреният транспортен съд „ Искър “ е доставен в границите на план „ Модернизация и оптимизация на дейностите по рехабилитация на корабоплавателния път в общия българо-румънски сектор на река Дунав, посредством доставка на съоръжение “, финансиран по Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014 – 2020 година (ОПТТИ). Плавателният съд е издигнат в „ С.Ц. Корабостроителница АТГ Гюргево “.

„ Искър “ е част от състав, който включва още понтон, шалан и драга, с които ИАППД ще може да извършва независимо корекциите на речното дъно в сериозните сектори на Дунав, с които да подсигурява естественото мореплаване в българския сектор на реката.

Сред гостите на именуването на новия кораб се чака да бъдат министърът на превоза и известията Николай Събев, представители на Управляващия орган на ОПТТИ, представители на компанията - реализатор, както и заинтригувани от плана страни от държавни институции и частния бранш.

Проектът се извършва в границите на Договор за безплатна финансова помощ

№ДОПТТИ-1/29.01.2018 година, финансиран по Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014 – 2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейски фонд за районно развиване и Кохезионния фонд, Приоритетна ос 4 „ Иновации в ръководството и услугите – внедряване на осъвременена инфраструктура за ръководство на трафика, възстановяване на сигурността и сигурността на превоза “

Обща стойност на плана: 20 632 677,38 лева

Източници на финансиране:

• Европейски фонд за районно развиване – 17 537 775,77 лева – 85%

• Национално съфинансиране – 3 094 901,61 лева – 15 %

Начало на плана: 29 януари 2018 година

Край на плана: 30 септември 2022 г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР