Изпълнителна агенция Медицински надзор“ започва проверка в Центъра за спешна

...
Изпълнителна агенция Медицински надзор“ започва проверка в Центъра за спешна
Коментари Харесай

Уволняват лекарката, пристигнала с линейка и употребила алкохол

Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ стартира инспекция в Центъра за незабавна здравна помощ във Враца след вчерашния случай, при който 3-годишно дете почина при злополука, а лекарката, която пое сигнала за случая, се оказа с позитивна алкохолна проба.

От полицията потвърдиха, че тестът е взета с дрегер, само че не прецизираха промилите

Очакват се и резултатите от аутопсията на 3-годишното дете, което ще даде изясненост къде е настъпила гибелта и дали е допустимо да бъде избавено от медиците, както настояват околните на фамилията.

Тежко остава положението на майката на детето, която също пострада при злополуката.

" Никога не съм очаквала такова нещо от доктор Димова. Бяха известена, че е отказала проба, оказа се, че ѝ е изработен дрегер, за който бяха известен от ОД Министерство на вътрешните работи Враца. Пробата е позитивна. При по този начин стеклата се информация, ще подходя с цялата суровост на закона. Д-р Димова ще бъде уволнена ", безапелационен бе шефът на ЦСМП, Враца - доктор Галина Лещарска.

Близките на потърпевшото семейство насочат обвинявания към медиците, защото, съгласно тях, е имало закъснение в идването на колите за спешна помощ. Семейството счита, че в случай че лекарката в първата кола за спешна помощ не е използвала алкохол, е можело да спасят детето.

От Спешния център във Враца споделят, че колите за спешна помощ са пристигнали в границите на 5 минути. Лекарката, използвала алкохол, ще бъде уволнена.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР