Изпълнителна агенция Медицински надзор (ИАМН) проверява болница Лозенец. Това каза

...
Изпълнителна агенция Медицински надзор (ИАМН) проверява болница Лозенец. Това каза
Коментари Харесай

Агенция Медицински надзор проверява болница Лозенец

Изпълнителна организация " Медицински контрол " (ИАМН) ревизира болница " Лозенец ". Това сподели Иванка Динева, шеф на организацията, по време на съвещанието на парламентарната комисия по опазване на здравето, на което бяха изслушани шефът на болничното заведение доктор Христо Стоянов и доцент доктор Добри Хазърбасанов, шеф на Клиниката по кардиология в болничното заведение.

Изслушването е поради проблем, зародил преди месеци и последвало писмо до комисията, изпратено от работещи в клиниката по кардиология. В писмото се показва, че доцент Хазърбасанов е заменен от поста „ шеф на клиника “ до момента в който е бил в отпуск по болест, и се твърди, че промяната е поради подадени от него сигнали за злоупотреби, оповестява Българска телеграфна агенция.

След инспекцията от ИАМН министърът на опазването на здравето ще вземе решение, бъдете сигурни, че ще има решение по проблема, сподели заместник-министърът на опазването на здравето Петко Стефановски и уточни, че звено " Вътрешен одит " на Министерството на здравеопазването също е направило инспекция в " Лозенец ".

Сега сме страна по дело в административния съд, сподели шефът на НЗОК Станимир Михайлов. По думите му в НЗОК са получили сигнал и след инспекция са установили „ неправилни неща “. Съдът ще дефинира дали е по този начин или не, само че има неспазване на условия на клинична пътека и като институция, която би трябвало да пази средствата на здравноосигурените лица, разчитаме на сигнали, с цел да можем да подобрим контролните си функционалности и резултатите от тях, добави Михайлов.

На 1 февруари тази година от НЗОК оповестиха, че тяхна инспекция е открила непозволено получени от страна на болница " Лозенец " над 300 хиляди лв..
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР