Изпълнителите на главните роли от филма на Франко Дзефирели Ромео

...
Изпълнителите на главните роли от филма на Франко Дзефирели Ромео
Коментари Харесай

Нов SEX скандал в Холивуд: Главните актьори от Ромео и Жулиета на Дзефирели искат половин милиард заради гола сцена

Изпълнителите на основните функции от кино лентата на Франко Дзефирели " Ромео и Жулиета " от 1968 година подадоха тъжба против филмовото студио " Парамаунт " пред съда в Лос Анджелис поради присъединяване си в гола сцена, оповестиха международните организации.

Оливия Хъси и Ленард Уайтинг са били надлежно на 15 и 16 години по време на фотосите. И двамата печелят премия " Златен глобус " за актьорските си осъществявания. 



Макар към този момент да са над 70-годишни, двамата артисти са подали тъжба в Санта Моника през предходната седмица. Според обвиняванията им студиото, което е продуцирало кино лентата, ги е експлоатирало полово, до момента в който са били малолетни, разпространявайки сцена с голите им тела. 



Режисьорът Франко Дзефирели, Оливия Хъси и Ленард Уайтинг (от ляво надясно) по време на премиерата на кино лентата в Париж през 1968 г. 

Според жалбата на актьорите режисьорът Франко Дзефирели, умрял през 2019 година, е упорствал голата сцена да бъде снимана, тъй като без нея " филмът ще се провали ". Първоначално сцената е била замислена с присъединяване на актьорите, облечени в долни дрехи в ярък цвят. В деня на фотосите двамата млади артисти са разбрали, че ще вземат участие в гола сцена. Режисьорът Дзефирели ги е заплашил, че отводът им ще докара до овакантяване на Холивуд и неспособност да продължат да работят в киното, се споделя още в жалбата. 

Освен това Франко Дзефирели е уверил Хъси и Уайтинг, че фотоси на голите им тела след това няма да бъдат популяризирани. Според тях студиото е знаело или би трябвало да знае, че фотосите ще бъдат публикувани скрито.



Двамата артисти настояват, че са страдали от тревога и са били смутени в продължение на пет десетилетия след излизането на кино лентата. Оливия Хъси и Ленард Уайтинг претендират за обезщетение в размер на 500 милиона щатски $.

Според юриста им Соломон Грисън прочувствените вреди са траяли през годините, изключително след стартирането на нова версия на кино лентата. 



Засега студио " Парамаунт " не дава отговор на обвиняванията. Списание " Варайъти " акцентира, че Оливия Хъси е защитила голата сцена в изявление през 2018 година " Беше належащо за кино лентата ", е споделила Хъси във връзка сцената. 

" Ромео и Жулиета " получава четири номинации за премия " Оскар " през 1969 година - за най-хубав филм, костюми, постановка и операторско майсторство. Печели награди за най-хубав филм и костюми. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР