Изпълнителен директор на Европейския центъра за политически изследвания коментира пред

...
Изпълнителен директор на Европейския центъра за политически изследвания коментира пред
Коментари Харесай

Карел Пано: Бъдещето пред Европа изглежда по-трудно от сега

Изпълнителен шеф на Европейския центъра за политически проучвания разяснява пред Българска национална телевизия, че е допустимо различен да заеме поста на ръководител на Европейската комисия с изключение на Манфред Вебер и Франс Тимерманс, само че това би било доста мъчно, в случай че личността, заемаща длъжността не е излъчена от една от двете огромни парламентарни групи в Европейския парламент, и би разкрило опция за популистите да кажат, че Европейският съюз не е постоянен.

Във връзка с бъдещето пред Европа, Пано разяснява, че поради мощните резултати на крайнодесни и популистки партии, то наподобява по-трудно от сегашното:
Карел Лано - изпълнителен шеф на Европейския центъра за политически проучвания: Виждам бъдещето на Европа евентуално малко по-трудно в сравнение с е през днешния ден. И до момента не беше елементарно. Но знаете, че съгласно упованията, рискови партии ще завоюват в тези избори и ще е доста по-трудно да се образува Европейска комисия. До през днешния ден две групи имаха болшинство в Европейския парламент - тези на социалистите и Европейската национална партия. Те ще имат потребност от поддръжката на трета, може би четвърта група, с цел да могат да назначат ръководител на Европейската комисия.
Според него е допустимо социалистите на Франс Тимерманс, чиято партия завоюва изборите в Холандия, да образува коалиция с либералите от АЛДЕ или със зелените и те да го поддържат като претендент за ръководител на Европейската комисия. Относно въздействието на популистите в идващия европейски парламент, Лано разяснява:
Карел Лано: Последните 5 години Фараж и други се показваха постоянно в новините и очевидно имат въздействие, тъй като крайните партии са укрепи позициите си и с помощта на гласът им в европарламента, те съумяват да получат гласност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР