Изпълнител за строителството на пристройка с 12 класни стаи към

...
Изпълнител за строителството на пристройка с 12 класни стаи към
Коментари Харесай

Търсят кой да построи 12 класни стаи към ОУ „Васил Друмев“ във Варна

Изпълнител за строителството на пристройка с 12 класни стаи към ОУ „ Васил Друмев “, както и физкултурен салон, търси Община Варна. Това излиза наяве от оповестената социална поръчка с планирана стойност 3.3 млн. лв. без Данък добавена стойност.

Разширяването на образователната база се постанова по отношение на нуждата от въвеждане на едносменен режим на образование в учебното заведение. Освен това ще обезпечи опция за обезпечаване на целодневна претовареност на учениците с класни и извънкласни занимания. Пристройката на процедура ще помогне за отделяне на независима образователна зона за учениците от първи до четвърти клас.

Новите класни стаи ще са за 300 възпитаници. Ще има пространства за образование на деца със СОП, многофункционална зала /физкултурен салон, спомагателни административни пространства (учителска стая; канцеларии;), спомагателни пространства (помещение за охрана; стая за спомагателен персонал; тоалетни; складови помещения;), механически пространства.
Новопроектираната пристройка ще бъде на три етажа, всеки от които съдържа 4 броя класни стаи, функционално групирани, с потенциал 24 образователни места всяка.   Предвидени са слънцезащитни устройства на всички пространства със западно ревю. Към всяка от класните стаи са проектирани и пространства „ Гардероб “, в които са планувани самостоятелни места за предпазване на движимости на учениците, както и място за предпазване на механически средства и материали. За образователните зали е планувано модерно съоръжение с интерактивна дъска.

В новопроектирания корпус е очакван асансьор с нужната свободна повърхност. Сградата ще поеме заниманията на учениците от 1 до 4 клас без увеличение на общия брой на учащите. На този стадий ще се резервира формата на хранене посредством авансово деклариран кетъринг в съществуващия хранителен блок на учебното заведение с опция по обособен план да бъде разширена на зоната на хранене в съществуващата постройка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР