Изпълнител на IRS, обвинен в кражба на данъчните декларации на Доналд Тръмп, които бяха изтекли в пресата

...
Федералните прокурори обявиха обвинения в петък срещу изпълнител на Службата
Коментари Харесай

Федералните прокурори обявиха обвинения в петък срещу изпълнител на Службата за вътрешни приходи, за който се твърди, че е откраднал данъчните декларации на високопоставен държавен служител. Източник, запознат с въпроса, каза пред CNN, че длъжностното лице е бившият президент Доналд Тръмп.

Мъжът, 38-годишният Чарлз Литълджон, е работил с IRS от 2018 до 2020 г., според съдебни документи. Твърди се, че по време на договора си Littlejohn е откраднал „данъчни декларации и информация за декларации, свързани с държавен служител A“ и е разкрил тази информация на новинарска организация.

Въпреки че длъжностното лице не е посочено в съдебните документи, източник, запознат с разследването, каза на CNN, че въпросните данъчни декларации са на Тръмп.

В допълнение към данъчните документи на бившия президент, Литълджон е обвинен и в кражба на информация от IRS за „хиляди от най-богатите хора в нацията, включително декларации и информация за декларации, датиращи от преди повече от 15 години“. След това Littlejohn изпрати тази данъчна информация на втора неназована новинарска организация.

„И двете новинарски организации публикуваха множество статии, описващи данъчната информация, която са получили от ответника“, се казва в съдебните документи.

Новинарските организации не са обвинени в никакви нарушения.

Littlejohn е обвинен по едно обвинение за неразрешено разкриване на данъчни декларации и информация за декларациите и е изправен пред до пет години затвор, ако бъде признат за виновен.

Адвокат на Littlejohn не отговори веднага на искане за коментар.

Тази история е актуална и ще бъде актуализирана.

Холмс Либранд от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР