Изпълнения на емблематичните Една българска роза и Моя страна, моя

...
Изпълнения на емблематичните Една българска роза и Моя страна, моя
Коментари Харесай

Моя страна, моя България и Една българска роза ехтят в Ханой, Росен Желязков отличи заслужили граждани на Виетнам на топъл прием за парламентарната ни делегация

Изпълнения на емблематичните " Една българска роза " и " Моя страна, моя България " на съвършен български език от страна на домакините от Виетнам подвигнаха на крайници ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, сътрудника му в Народното събрание Борислав Гуцанов и заредиха оптимално с страсти и въодушевление всички от делегация ни в Ханой, съобщи кореспондент на " Фокус " .

Десетки българи, учили, работили и живели в България през годините участваха на специфичния банкет от посолството ни във Виетнам.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков връчи оценки на виетнамски жители, съдействали за развиването на двустранните връзки сред България и Виетнам на публична гала в Ханой.

" Изключителна чест е за мен да връча премиите на тези почтени жители на Виетнам, които са същински другари на България ", съобщи в приветствието си пред присъстващите на церемонията ръководителят на Народното събрание Росен Желязков. 

Той благодари на отличените за безкористната поддръжка, труда и силата, които през последните 20 година са вложили за развиването на двустранните връзки.

" От два дни съм във Виетнам и съм мощно разчувствуван от топлия банкет и сърдечните другарски усеща, които виетнамските жители изпитват към България и нейния народ ", уточни Росен Желязков.

 Усеща се по топлия банкет от страна на нашите сътрудници и другари, хора, които са близки, показа ръководителя на българския парламент по време на церемонията.

" Всеки от вас носи благ спомен от България, това ни прави по-силни и това е капитал, който ние би трябвало да оползотворим ", сподели ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

" Днес двете страни би трябвало да покажат на народите ни,  че ние желаем да бъдем дружно по пътя на ускорено икономическо развиване и да използваме капацитета, който има България като член на Европейски Съюз, а Виетнам в АСЕАН, означи ръководителят на българския парламент и добави, че доверието и другарството са гаранция за развиването на двустранните взаимоотношения сред България и Виетнам.

" Уверен съм, че огромна заслуга за това страната ни да е позната и харесвана във Виетнам имат тъкмо личностите, които през днешния ден ще получат заслужените си награди ", акцентира той.

Отличия получиха шест виетнамски жители, които са подпомагали активността на Асоциацията за другарство Виетнам-България през последните 20 години. Наградени за дългогодишната си работа за поощряване на двустранните връзки бяха председателката на организацията в интервала 2018 – 2023 година Нгуиен Тхи Тханх Хъонг, заместник-председателят на Асоциацията генерал-лейтенант доцент Ле Тху Ха, Та Куанг Канх и Хоанг Ван Шанх.

Получилите образованието си в България доцент Хоанг Тхай Лан и Нгуиен Чъонг Шън също бяха измежду отличените за своя принос за развиването на другарството сред българския и виетнамския нации.

Церемонията по връчване на оценките е проведена от Българското посолство и Асоциацията за другарство Виетнам-България с присъединяване на членове на Парламентарната група за другарство Виетнам-България. На нея участваха ръководителят на Комисията по труда, обществената и демографската политика Деница Сачева (ПГ на ГЕРБ-СДС), ръководителят на Комисията по защита Христо Гаджев (ПГ на ГЕРБ-СДС), ръководителят на Комисията по икономическа политика и нововъведения Хамид Хамид (ПГ на ДПС), ръководителят на Комисията за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество Валентин Тончев (ПГ на ДПС), заместник-председателят на Комисията по културата и медиите и ръководител на Групата за другарство България-Виетнам Стоян Михалев (ПГ " Продължаваме промяната – Демократична България “), заместник-председателят на Групата за другарство България – Виетнам Борислав Гуцанов (ПГ " Българска социалистическа партия за България “) и националният представител от групата Иво Русчев (ПГ " Възраждане “), както и депутатите Нели Димитрова (ПГ " Продължаваме промяната – Демократична България “), Цветан Предов (ПГ " ИТН “), Ангел Георгиев (ПГ " Възраждане “) и Александър Вълчев (ПГ " ИТН “).

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР