Изпълнението на одобрения спасителен план по товаро-разтоварителните дейности на заседналия

...
Изпълнението на одобрения спасителен план по товаро-разтоварителните дейности на заседналия
Коментари Харесай

Започва разтоварването на заседналия кораб край Яйлата

Изпълнението на утвърждения избавителен проект по товаро-разтоварителните действия на заседналия край Яйлата транспортен съд " Вера Су " е почнал през днешния ден, оповестиха от министерството на превоза. Очакванията са товарът да бъде изместен за 3-4 дни, като ще се работи непрекъснато. Уточнява се, че интервенцията ще бъде направена съгласно всички насоки и условия на Министерството на околната среда и водите.

Днес е изработен нов водолазен оглед на региона на случая и корабът е обследван за нови пробойни. Отстранени са всички паднали предмети и рискови пластмасови материали от корпуса на плавателния съд, като са сложени спомагателни котви за по-доброто му стабилизиране.

В осъществяването на проекта е планувано прикрепянето на баржа с външна хидравлика към заседналия транспортен съд, с която ще се управлява процеса по отваряне и затваряне на хамбара и цялостното ръководство на плавателния съд.

Втечненият карбамид ще се изпомпва с трите баржи, предоставени от Европейската организация за морска сигурност и ще се претрупва на профилирания танкер " GALAXY ECO ".

Сухият карбамид ще бъде извозен до Пристанище Варна-Изток, където ще се натовари на вагони на БДЖ.

Последната стъпка, която ще бъде подхваната след разтоварването е освобождение на кораба, провлачване и приемане в място за леговище. Преди това ще се заздрави и укрепи корпуса на кораба.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР