Изпълнението на най-сложния участък на магистрала Струма през Кресненското дефиле

...
Изпълнението на най-сложния участък на магистрала Струма през Кресненското дефиле
Коментари Харесай

Най-сложният участък на магистрала „Струма” - зрелостен изпит за строителния бранш

Изпълнението на най-сложния сектор на автомагистрала „ Струма ” през Кресненското дефиле ще е зрелостен изпит за българския строителен отрасъл и по трудност, и по скорост на работа, сподели министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков по време на седмия спорен конгрес „ Строителството през 2018 година - вероятности и провокации ”.

Нанков осведоми, че се чака през октомври да има позитивно решение за сектора през дефилето, с цел да се продължи с останалите процедури, като задачата е в средата на 2019 година да има определен строител и да има строително позволение. „ Ако се избере източния вариант на трасето, сектор ще бъде разграничен на три подучастъка с трима обособени реализатори. Магистралата би трябвало да е подготвена до 2023 година ”, сподели министърът.

Председателят на УС на Камарата на строителите в България Николай Станков заяви по време на форума, че за разлика от миналата година, когато строителният бранш е бил в застой, тази година за първото полугодие, се регистрира растеж от 20,8 на 100 растеж на годишна база, главно от сградното строителство - 28 на 100, което е с дял от 55,5 на 100 от общия строителен бранш.

При инженерно строителство също се регистрира растеж от 12,8 на 100 на годишна база. Според Станков наклонността на растеж до края на тази година и през идната в строителството ще е устойчива, като се чака да се дължи главно на това, че започват редица планове от този програмен интервал.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР