Изпълкомът на УЕФА прие ново правило за финансови регулации, по

...
Изпълкомът на УЕФА прие ново правило за финансови регулации, по
Коментари Харесай

УЕФА спусна ново правило за финансови регулации

Изпълкомът на УЕФА одобри ново предписание за финансови регулации, по силата на което най-богатите европейски клубове ще бъдат лимитирани да харчат не повече от 70 % от приходите си за своите тимове, съобщи уеб сайтът на организацията. То заменя предходната разпоредба за финансов феърплей.

Съгласно новите " регулации за резистентност " е признато " предписание за разноските за тима ", което ще ограничи заплащанията за заплати, прехвърляния и агентски такси. Новите разпореждания ще влязат в действие през юни 2022 година

Тези 70 % ще бъдат достигнати след тригодишен временен интервал, като последователно ще понижават от 90 %.

" Първите финансови разпореждания на УЕФА, въведени през 2010 година, извършиха главната си цел. Те направиха гражданска война в метода, по който се ръководят европейските футболни клубове. Еволюцията на футболната промишленост сподели нуждата от промяна на едро и нови регулации за финансова резистентност ", сподели президентът на УЕФА Александър Чеферин в Нион.

От европейската футболна централа прибавиха, че допустимите загуби ще се удвоят от 30 милиона евро за три години до 60 милиона евро за същия интервал.

Въпросът за участието на Русия в УЕФА не беше в дневния ред на срещата, само че Чеферин предложи той да остане в развой на разглеждане след военната инвазия на територията на Украйна.

Русия кандидатства за семейството на Европейското състезание през 2028 или 2032 година, само че Александър Чеферин изрично отхвърли да разисква тази тематика.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР