Изпълкомът на Българския футболен съюз освободи националния селекционер Младен Кръстаич.Новината

...
Изпълкомът на Българския футболен съюз освободи националния селекционер Младен Кръстаич.Новината
Коментари Харесай

Футболният съюз уволни селекционера Младен Кръстаич

Изпълкомът на Българския футболен съюз освободи националния селекционер Младен Кръстаич.

Новината разгласи след края на съвещанието в Бояна вицепрезидентът Емил Костадинов.

Техническият шеф на БФС Георги Иванов сподели, че решението е било взето единомислещо, като аргументите са последните слаби резултати, които футболистите ни записаха.

Сърбинът Кръстаич пое националния тим през юли 2022 година и имаше контракт до 2024-а. Под негово управление националите са на последно място в групата за Евро 2024 с две точки от шест мача.

В резултат на това националният тим слезе с 6 места по-надолу в Световната класация на ФИФА за октомври. Представителният тим на нашата страна в този момент е на 84-о място с 1279.12 точки, откакто през септември заемаше 78-а позиция.

В този интервал България изигра два мача, които загуби с идентичен резултат 0:2 от Литва в европейска подготовка и от Албания в контролна среща. 84-ото място сега е изравнено най-ниско класиране на България в класацията наФИФА. На същата позиция отборът ни е бил през октомври 2011 година.

От 1 ноември националният тим ще има нов селекционер, като ще бъде призован специфичен брифинг и ще бъде оповестено неговото име. Георги Иванов разгласи, че новият ментор ще бъде българин.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР