Изпадналият в затруднение президент на Шри Ланка заседна във вторник

...
Изпадналият в затруднение президент на Шри Ланка заседна във вторник
Коментари Харесай

Президентът на Шри Ланка е спрян на летището при опит да напусне страната

Изпадналият в усложнение президент на Шри Ланка заседна във вторник в личната си страна в унизително опълчване с имиграционните чиновници на летището, които блокираха излизането му на безвредно място в чужбина, оповестиха публични източници във вторник.

Готабая Раджапакса даде обещание да подаде оставка в сряда и да разчисти пътя за " спокойно предаване на властта " след необятно публикуваните митинги против него поради невижданата икономическа рецесия в страната.

73-годишният водач избяга от формалната си резиденция в Коломбо тъкмо преди десетки хиляди протестиращи да я завладяват в събота и искаше да замине за Дубай, оповестиха публични лица.

Като президент Раджапакса се употребява с имунитет против арест и се счита, че желае да замине за чужбина, преди да се отдръпна, с цел да избегне опцията да бъде арестуван.

Но имиграционните чиновници отказваха да влязат във ВИП жилището, с цел да подпечатат паспорта му, а той настояваше, че няма да мине през публичните пространства, опасявайки се от репресии от страна на други ползватели на летището.

Президентът и брачната половинка му прекараха нощта във военна база до основното интернационално летище, откакто пропуснаха четири полета, които можеха да ги отведат в Обединените арабски емирства.

Най-малкият брат на Раджапакса - Базил, който през април подаде оставка като министър на финансите, пропусна личния си полет на Емирейтс за Дубай рано във вторник след сходно опълчване със чиновниците на летището.

Базил се опита да се възползва от платената услуга " консиерж " за бизнес пасажери, само че чиновниците на летището и имиграционните служби обявиха, че се отдръпват от услугата " бърза писта ".

" Имаше и други пасажери, които стачкуваха против това Базил да се качи на борда на техния полет ", сподели чиновник на летището пред Агенция Франс Прес. " Ситуацията беше напрегната, по тази причина той небрежно напусна летището. "

Базил, който има в същото време поданство и на Съединени американски щати, трябваше да получи нов паспорт, откакто остави своя в президентския замък, когато Раджапакас се отдръпна небрежно, с цел да избегне тълпата в събота, сподели дипломатически източник. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР