Изпадналият в немилост в Реал Мадрид Гарет Бейл се завърна

...
Изпадналият в немилост в Реал Мадрид Гарет Бейл се завърна
Коментари Харесай

Низвергнатият Бейл се върна за Реал с гол, пропиля и дузпа

Изпадналият в недружелюбност в Реал Мадрид Гарет Бейл се завърна в игра с белия екип и подсети уместно за себе си. Уелсецът пропусна контролата с Байерн от International Champions Cup, само че се появи на терена в инспекцията от същата конкуренция с Арсенал и небрежно влезе в светлината на прожекторите.

Доскорошната рекордна покупка на мадридчани влезе като запаса на почивката при 0:2 и раздвижи играта на отбора си, бележейки попадението за 1:2. В последна сметка в постоянното време мачът завърши наедно 2:2 и последваха дузпи, при които Бейл пропусна, само че в последна сметка съотборниците му съумяха да изтръгнат успеха в тази среща все пак.

Двата отбора си разделиха по едно полувреме. Преди почивката "артилеристите " бяха по-вдъхновени и всичко им се получаваше. В началото те натиснаха съществено, като Месут Йозил пропусна първия късмет. В 7-та минута обаче "топчиите " поведоха.

Тогава Александър Лаказет преодоля Кейлор Навас при един пробив и стреля към вратата, където беше Начо Фернандес, който спря с ръка влизащата в мрежата топка. Последва червен картон за него и дузпа за англичаните, осъществена невъзмутимо от Лаказет.

Французинът създаде и второто попадение за лондончани в 23-та минута, откакто хитро изведе с пета Пиер-Емерик Обамеянг на голова пзоиция и за габонския изпълнител не беше проблем да удвои за отбора си в средата на първата част.

С човек повече Арсенал продължи да играе по-вдъхновено, само че статуквото в броя на играчите на терена беше възобновено в 39-та минута. Тогава Сократис Папастатопулос влезе жестоко на Лука Модрич, играчите на Реал наобиколиха съдията и яростно желаеха от него да изгони гърка, което в последна сметка той и стори.

Този ход на рефера върна увереността на "белите " и до края на полувремето те взеха изцяло самодейността, изпускайки два страхотни шанса да понижат посредством Карим Бензема и Дани Карвахал. В последна сметка почивката пристигна при 2:0 за Арсенал.

Тогава на терена се появи Гарет Бейл, който понижи на 1:2 в 55-та минута, възползвайки се след неприятно отбита от вратаря на противника топка. Намесата му не беше добра при изстрел на Марко Асенсио. Именно той изравни и три минути по-късно.

Атаката беше сътворена от Марсело, който също влезе на почивката, бразилецът откри Асенсио на преференциална позиция и той с мощен отдалечен удар направи 2:2. Като цяло испанският национал направи страховит мач, само че всички почитатели на Реал изтръпнаха малко след втория му гол, тъй като се наложи да бъде заменен наложително поради контузия в коляното, а подозренията са, че сезонът за него завърши.

В 75-та минута Арсенал можеше да стигне до успеха, само че Бейл се намеси и мазета от голлинията сигурен гол. Така се стигна до дузпи, при които още веднъж уелсецът беше в светлината на прожекторите за отбора си, изпускайки единствен от бялата точка за Реал.

Това обаче не се оказа съдбовно за триумфа на мадридчани, защото Гранит Джака, Начо Монреал и младият Роби Бъртън изпуснаха за "артилеристите " и по този начин в последна сметка триумфът беше на страната на "белите " в този мач.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР