Изоставено българче на година и половина се прибра от Украйна

...
Изоставено българче на година и половина се прибра от Украйна
Коментари Харесай

Изоставеното момиченце, върнато от Украйна, търси приемен дом

Изоставено българче на година и половина се прибра от Украйна у нас. Институциите са ангажирани със случая повече от година и съумяха да изведат детето от зоната на спор.

От през днешния ден това малко момиче не е единствено, на топло е и за него се поставят денонощни медицински грижи. Настанено е в " Слънчо " – център от фамилен вид в Русе. 

“Едно доста хубаво, лъчезарно дете. Държи се доста добре, движи се, сяда, усмихва се, протяга ръчички, общителна е ”, споделя Милена Неделчева, шеф Обединени детски услуги " Слънчо ". 

За да пристигна българчето в България редица институции са ангажирани със ориста му повече от година. 

“От Украйна постъпи информация, че дете е изоставено, а родителите му са български жители, в това време украинската страна не може дълго време да поставя грижи за това дете ”, сподели доктор Теодора Иванова, ръководител на Държавна организация за протекция на детето.

“С това прибиране се занимават десетки души от България, Украйна и Полша ”, добави Данчо Мичев, дирекция " Консулски връзки " към външното ни министерство.   

След дълъг път, детето е в Русе от през вчерашния ден. 

“Веднага беше прегледано от нашия педиатър, нахранено, приспано, по време на целия път детето се е чувствало добре. Тя се изправя на крачета, може да направи и стъпка с помощ на възрастен. Просто е едно очарователно дете ”, описа пред bTV Галина Бисет. 

Детето е недоносено. Изоставено е в болница след раждането, а родителите са подписали единодушие за осиновяване.

“Сега следва доста работа в България. Осиновяването е последна мярка, тъй че следва работа с родителите ”, сподели Теодора Иванова. 

За да е в фамилна среда, на момиченцето следва да бъде открито приемно семейство. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР