Изоставените въглищни мини скоро ще служат на нова цел, която

...
Изоставените въглищни мини скоро ще служат на нова цел, която
Коментари Харесай

Изоставените въглищни мини получават втори живот с „неизползван енергиен източник“: „Превръщане на … тази отговорност в ресурс“

Изоставените въглищни мини скоро ще служат на нова цел, която ще бъде от изгода за околната среда, с помощта на самодейност от Администрацията на Байдън.

През май беше оповестено, че 450 милиона $ от законите за понижаване на инфлацията и инфраструктурата ще бъдат употребявани за планове за чиста сила, като слънчеви ферми, в някогашни въглищни мини.

„ В по-малко предвидим климат и в по-топъл свят това отваря опция за преобразяване на това завещание, тази отговорност в запас “, сподели Натали Крус-Даниелс, професор и шеф на Програмата за проучване на околната среда в университета в Охайо, сподели за CNBC.

В допълнение към слънчевите ферми, въглищните мини дават нова опция за потребление на геотермална сила. CNBC изясни, че водата, открита в изоставени въглищни мини, нормално съдържа топлота от под повърхността на Земята. Пробиването на дупки може да изведе тази топлота на повърхността, с цел да бъде предадена през топлообменници и термопомпи в сград...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР