Изоставените стари автомобили от улиците на София ще се премахват

...
Изоставените стари автомобили от улиците на София ще се премахват
Коментари Харесай

Срокът да разчистят улиците в София от изоставени коли става 1 месец |

Изоставените остарели коли от улиците на София ще се отстраняват по-бързо, гласоподава през днешния ден Столичният общински съвет по предложение на самостоятелният общински консултант Борис Бонев. 

Въвежда се едномесечен период за реакция по сигнал от районното кметство. „ Администрацията към този момент е длъжна да предприеме съответно деяние по стикиране в рационален период и да осведоми жителите за него. Прехвърлянето на отговорност към този момент няма да може да се употребява като опрощение и по този метод се покачват успеваемостта и отчетността на работата, споделя самостоятелният общински консултант Борис Бонев. 

Срокът, който би трябвало да изтече, с цел да се смята една кола за изоставена, към този момент ще е 3 месеца, а не 2 години, както беше до момента. Предизвестието за непринудено унищожаване от притежателите се редуцира от 3 на 1 месец. 

По време на дебатите в комисии стана ясно, че се приготвя още една смяна на наредбата, при която ще може да се включи и унищожаване на остарели и изоставени каравани, лодки и други, за каквито също има сигнали, акцентира Бонев.

Опростява се и процедурата по самото стикиране и унищожаване на колите, като в екипите към този момент няма да има представители на Столична дирекция на вътрешните работи, изясни още той. Вече процедурата зависи напълно от представителите на районните кметства и организацията ще бъде улеснена, а отговорността – ясна, добави Борис Бонев от Спаси София. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР