Изолацията в домашни условия на положителните за граждани се преустановява

...
Изолацията в домашни условия на положителните за граждани се преустановява
Коментари Харесай

Нова заповед: Отпада отрицателният PCR тест след 14-дневна карантина

Изолацията в домашни условия на позитивните за жители се прекратява автоматизирано след приключване на 14-дни. Това значи, че към този момент не е належащо приемането на негативен резултат от PCR тест за прекратяване на изолацията. Това планува издадена през днешния ден заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов.
Хоспитализираните с COVID-19 пациенти се изписват от болница след преценка на лекуващия доктор и при съответни индикации/показатели/резултати от образни проучвания. Това важи за лицата, при които има опция за следваща изолираност в домашни условия и придържане към предложения режим на лекуване. Т. е. за изписване от лечебно заведение на тези пациенти отпада условието за негативно PCR проучване, както и изискването за документирани най-малко 10 дни от началото на клиничните недоволства и най-малко 3 спомагателни дни без недоволства.
 Заповед: Маските на закрито остават, при опция да се работи отдалечено Заповед: Маските на закрито остават, при опция да се работи отдалечено
От на следващия ден, 1 септември, всички работодатели и органи по назначение би трябвало да обезпечат физическа отдалеченост сред работещите лица на най-м...
Условието за изписване от лечебното заведение за болнична помощ при документирани най-малко 10 дни от началото на клиничните недоволства и най-малко три дни без недоволства остава за лицата, при които се постанова използване на следваща здравна грижа в болнични условия, за лицата, настанени в места за даване на обществени услуги, както и за лицата с неспособност за изолираност и лекуване в домашни условия, заради общуване с хора от рисковите групи.
Считано от на следващия ден, 14 октомври, при осъществяване на футболни мачове на Националния стадион „ Васил Левски “ се позволява аудитория до 30% претовареност на местата, при настаняване на феновете минимум през две седалки и при съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 метра, гласи още заповедта на здравния министър.
Остава в действие условието при осъществяване на спортни надпревари навън на всички други спортни уреди да се позволява аудитория до 1000 души на бранш, при претовареност на местата до 50 %, настаняване на феновете минимум през една седалка и съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 метра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР