Изолацията е опустошително за общественото здраве в краткосрочен и дългосрочен

...
Изолацията е опустошително за общественото здраве в краткосрочен и дългосрочен
Коментари Харесай

Професор по медицина от Харвард: Изолацията е опустошителна за здравето

„ Изолацията е опустошително за публичното здраве в кратковременен и дълготраен проект “, твърди доктор Мартин Кулдорф, професор по медицина в Харвардския университет, епидемиолог и специалист по биостатистика и един от 10 000 учени, подписали Декларацията от Грейт Барингтън, която оспорва политиките на обща карантина по света, в изявление пред „ Фигаро “.
Според професора е належащо да се даде желание на „ целенасочена отбрана “ на хората в риск и да се освободи останалата част от популацията от деноминацията.

„ Като академик в региона на публичното здраве, мога единствено да скърбя за големите спомагателни вреди, които тактиката за закриване нанесе на други области на здравето “, счита доктор Мартин Кулдорф.

" Стадният имунитет не е тактика, а научно потвърден феномен, като гравитацията. Нито една страна не е приела тактика за стадния имунитет, само че каквато и тактика да се употребява, всички страни в последна сметка ще реализиран стаден имунитет. Целта би трябвало да бъде да се сведе до най-малко COVID-19 и обвързваните с това смъртни случаи, до момента в който не го създадем.

За тази цел целенасочената тактика за отбрана може да отбрани по-добре възрастните хора и други рискови групи, до момента в който младежите се предизвикват да живеят съвсем обикновено, с цел да избегнат големите спомагателни вреди, свързани със сдържането. Това е като аероплан в небето: каквато и тактика да употребяват водачите, гравитацията ще накара самолета в последна сметка да се удари в земята, а задачата не е гравитацията, кацането, с минимални човешки загуби.

Декларация от Барингтън приканва за целенасочена отбрана, а не за общо ограничение. Ако някой може да се болести, рискът от гибел е над хиляда пъти по-висок измежду по-възрастните и по-младите жители, а за децата COVID-19 е доста по-малко рисков от ланшния грип. Следователно, ключът е да се защитят по-добре хората над 60 години и изключително тези над 70 години.

Например, вместо да бъдат затваряни, жителите на старешки домове би трябвало да бъдат по-добре предпазени посредством чести проби на личния състав и посетителите и по-малко визити или промяна на личния състав. За пенсионерите могат да се доставят хранителни артикули и в случай че не могат да се срещнат с приятелите и фамилията си на улицата, посетителите им би трябвало да бъдат проверявани. Ако хората на възраст над 60 години не могат да работят у дома, бихме могли да им предложим къса креативна година в разгара на епидемията, употребявайки или пенсионни фондове, или фондове за неработоспособност.

Освен това, като задържаме студентите и младежите на работа, заобикаляме преместването им при по-възрастни родственици, което сега усилва броя на фамилиите, в които живеят няколко генерации. За спомагателни и по-подробни насоки за публичното здраве вижте страницата с постоянно задавани въпроси за Декларацията от Грейт Барингтън. С имунизацията ще имаме спомагателен инструмент за отбрана на уязвимите, само че по-добрата отбрана за възрастните хора не може да чака, до момента в който тя стане налична.

Като академик в региона на публичното здраве мога единствено да скърбя за колосалните съпътстващи вреди, които тактиката за закриване е нанесла на други области на опазването на здравето. Примерите включват понижаване на равнищата на имунизация за деца, утежняване на сърдечно-съдовите болести, намаляващ скрининг за рак и утежняване на психологичното здраве.

Хиляди деца в разрастващите се страни починаха от апетит поради карантината. По-пълен лист може да намерите на уеб страницата www.collateralglobal.org. Сред американците на възраст от 26 до 44 година единствено 4 % от смъртните случаи през 2020 година се дължат на Covid-19. Същевременно се следи свръхсмъртност от 26 % по отношение на предишни години. Това значи, че за всяка гибел от Covid-19 във възрастовата група, има повече от пет други смъртни случаи, дължащи се на косвените вреди от тактиката на затваряне. Всичко това е трагично.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР