Изобщо, в момента най-важното решение, което Кирил Петков и Асен

...
Изобщо, в момента най-важното решение, което Кирил Петков и Асен
Коментари Харесай

А бизнеса – кучета го яли

Изобщо, сега най-важното решение, което Кирил Петков и Асен Василев би трябвало да намерят, е по какъв начин да компенсират бизнесите, които излизат от строя. И изобщо не му е времето да разсъждават кои работодатели са „ некомпетентни и некадърни “ и кои – не.

За месец и половина на власт, настоящето държавно управление няма по какъв начин да е отговорно за високите цени на тока. Но когато хората остават без работа и в неспособност да си платят сметките, няма да им е до това кой е отговорен – те просто ще излязат на улицата, както през февруари 2013-а година. За Петков не знам, само че Василев по това време беше в България (именно тези митинги доведоха първото служебно държавно управление, в което беше министър). Така че…

„ Промяната “ пристигна със поръчката да пребори корупцията. През лятото на 2020-а година това беше главният движещ претекст в обществото. Сега обаче целите наподобяват заменени. Проучване на „ Тренд “ сочи, че 44% от българите считат за максимален проблем ценовия потрес (срещу едвам 11%, които слагат преди всичко корупцията).

А това е проблем, който не се взема решение посредством борбата на властта с частния бранш. Макар да наподобява привлекателно от популистка позиция.

***

Димитър Петров е магистър по Социология от СУ „ Св. Климент Охридски “ и Магистър по Tourism Destination Management от NHTV Breda University of Apllied Sciences, Холандия.

Член на Контролния съвет на Младежки закостенял клуб. Секретар е на „ Един завет “ – клуб на потомците на офицерския корпус на Царство България.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР