Изобщо не съм бил на мача с Англия, на трибуните

...
Изобщо не съм бил на мача с Англия, на трибуните
Коментари Харесай

Близнаци в спор пред съда кой от тях е показвал нацистки знак на мача

„ Изобщо не съм бил на мача с Англия, на трибуните е бил моят брат близнак ”. Тази версия извади пред Софийския областен съд 18-годишният възпитаник Цветан Георгиев Гечев, който се оказа единственият обвинен за расисткия скандал от стадион „ Васил Левски ”, написа trafficnews.bg.

Според обвиняването младежът а показал нацистки привет с изпъната нагоре дясна ръка, както и междинен пръст, а за похлупак два пъти са свалил спортния екип и посочил голите си задни елементи по време на футболния дуел.



Магистратите трябваше да решат дали да оставят за непрекъснато в ареста ученика, както изиска прокуратурата.  

Неговият брат Димитър също се появи в правосъдната зала и съобщи, че точно той е бил на мача, а по това Цветан е бил в дома на гаджето си.  Близнакът дори отишъл в Първо районно ръководство на Столична дирекция на вътрешните работи да си признае, само че служителите на реда го изгонили от там.

Защитата на Цветан Гечев изиска Димитър да даде показания през днешния ден, само че съдията Станислав Седефчев отхвърли. Наблюдаващият прокурор Боянка Младенова отвърна, че братът към този момент е бил разпитан и това е приложено към делото.-->



Като очевидец в поддръжка на обвиняването се яви Стефан Маринов, който следил мониторите от записите на камерите на стадиона. Според него точно Цветан е направил неприличните жестове, въпреки двамата братя да са като две капки вода.

Комплексна видео-техническа и идентификационна експертиза също сочела точно Цветан като хулигана от трибуните.

По време на съвещанието стана ясно, че обвиненият към този момент е осъждан условно и към момента е в изпитателен период поради влезнала в действие присъда от 25 септември тази година.

Има и неприключили досъдебни производства - за едно от които към този момент е импортиран обвинителен акт. “ Въпреки младата му възраст намирам, че все още той е с построени незаконни привички ”, заключи прокурор Младенова.

Защитата на Цветан обаче настоя, че става въпрос за неточност. И се базира на показанията на близнака Димитър и приятелката на обвинения Гергана Георгиева Иванова, при която Цветан бил по време на мача, което беше доказано и от нейния татко.

Според адвокатката на изправения пред съда възпитаник брат му Димитър е дали доста ясни съответни показания за времеви изрезки, за хора и за инцидентно присъстващи на въпросния мач, което потвърждава, че точно той е бил на трибуните.

Гергана пък описа по кое време тъкмо е пристигнал в дома й Цветан и по какъв начин там е бил и нейният татко.



Самият родител изясни, че когато пристигнал в 20,30 ч. у дома щерка му и Цветан към този момент били там, а след това той им сготвил. 

  “Подзащитният ми е арестуван на адреса, на който обитава. През цялото време е съдействал на полицията. Работи на трудов контракт и е с открита месторабота. През цялото време е давам еднопосочни показания и всичко, което е споделил съответствува с казаното и от неговия брат Димитър ”, изясни адвокатката на Цветан пред съда, настоявайки той да не бъде арестуван за непрекъснато.

Пред съда самият Гечев сподели “Нямам какво да кажа, с изключение на, че съм почтен. Ако може нещо под домакински арест или по-лека ”.



В последна сметка обаче магистратите го оставиха за непрекъснато в ареста . Ако обвиняването против Цветан се потвърди, го грози присъда до 5 години затвор.
На излизане от залата приятелката на младежа Гергана и нейният татко описаха, че от много време той въобще не върви по стадионите . " Ама поради старите му истории в този момент всички пишат, че той е " редивицист ", затрудни се със комплицираната дума рецидивист момичето. 

Близнакът Димитър пък изясни, че не е правил нацистки привет, а е махал на собствен другар. Не бил си свалял и гащите, само че пък псувал. " Ами те всички псуваха, по какъв начин няма да псуваш, когато падаш 0:6 ", разпалено съобщи Димитър.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР