Изобщо да не си помислят в КЕВР да вдигат цената

...
Изобщо да не си помислят в КЕВР да вдигат цената
Коментари Харесай

Георги Георгиев, СОС: Изобщо да не си помислят в КЕВР да вдигат цената на парното за софиянци

Изобщо да не си помислят в КЕВР да подвигат цената на парното за софиянци. Това съобщи в ефира на утринния блок " Добро утро, България " на Радио " Фокус " ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. По думите му, в случай че се вдигне цената на парното - това ще бъде отвратително.

" Тепърва хората ще усетят удара, който предходният, политическото предопределение за ръководител на КЕВР, който не знам дали и два месеца се задържа на поста, защото знаете, че беше определен в действителност в нарушаване на закона, и то потвърдено, та това нарастване, което той прокара – 40%, занапред ще го усещат хората по джоба си, в случай че " Топлофикация “ не е желала 40% нарастване, разбирате ли? Т.е. страната си дефинира сама цените, а в последна сметка сметката я плащаме всички ние. Затова по този начин, както има обезщетения за търговията с горива – 25 стотинки на литър, по този начин, както има обезщетения за електрическата сила, в реда на нещата е третият тип енергоносител, какъвто е природният газ, който се употребява не просто от столичната " Топлофикация “, той се употребява от хиляди. На мен ми пишат от ден на ден жители: " Г-н Георгиев, като защитавате града, говорете и за нас, че ние от семействата в действителност би трябвало да плащаме големите сметки за природен газ “. Та, би трябвало страната, и неслучайно за това водим доста дълга борба – тази още не сме я спечелили, за това страната да планува обезщетения. След като печели милиарди – АЕЦ " Козлодуй “ има над 2 милиарда облага тази година от търговията с ток, това са свръхпечалби, непредвидени, непланирани – концепцията е от тези свръхпечалби да се покрият свръхзагубите, които търпят всички, които имат допир и употребяват природен газ, по този начин, както е за горивата за колите, по този начин, както е за електрическата сила. Не е чак толкоз комплицирано, явно е, че може да бъде направено, само че в случай че не бъде направено, това ще води до големи загуби за семействата, до непостижими сметки за природен газ ", разяснява Георгиев.

По думите му по отношение на " Топлофикация “ - бездействието на държавното управление на Кирил Петков за една година коства тъкмо 480 милиона лв. загуби. " Ние погасихме 700 милиона лв. отговорности, само че в случай че ги нямаше тези 450 милиона лв., близо 500 са прочее с насъбраните лихви към тези отговорности, в действителност сдружението щеше да бъде в доста по-добро положение. Не може страната да абдикира от ролята си и в единия случай обилно да прибира милиарди облаги, а в другия случай милиардите загуби за жителите да остават за тяхна сметка ", разяснява още ръководителят на СОС.

Не може страната да абдикира от ролята си и обилно да прибира милиарди, а милиардите загуби за жителите да остават за тяхна сметка
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР