Изобретенията са особено важен тласък за икономическия прогрес и за

...
Изобретенията са особено важен тласък за икономическия прогрес и за
Коментари Харесай

Заместник-министър Лъчезар Борисов: България заема 29-та позиция в света в категория „Креативност”


Изобретенията са изключително значим подтик за икономическия напредък и за развиване на конкурентоспособността, когато икономическите проблеми станат по-глобални и по-сложни, решенията за оправянето с тях изискват да насочим вниманието си точно към нововъведенията. Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов, който взе участие в формалното разкриване на 25-та „ Годишна конференция за патентна информация “, проведена от Европейската патентна организация. Събитието се организира за първи път в България, а присъединяване в него взеха 45 интернационалните компании, оповестиха от пресцентъра на Министерство на стопанската система.

Заместник-министър Борисов посочи, че съгласно Глобалния иновационен показател през 2017 година България се подрежда на 36-то място измежду 127 международни стопански системи, а във връзка с иновационна динамичност страната ни заема 4-та позиция в Европейски Съюз през интервала 2012-2016 година

„ В категория „ Креативност” България заема 29-та позиция в света, което от своя страна приказва за ускорени процеси в областта на нововъведенията “, уточни заместник-министър Борисов. Той добави, че във връзка с документа за качество ISO 9001 България се подрежда на трето място от 127 страни съгласно данни на изследването.

„ Основна цел на Министерство на стопанската система е да продължим да развиваме вложенията нововъведенията, което от своя страна ще направи вероятен дълготрайния напредък “, съобщи заместник-министър Борисов. Той добави, че специфичен акцент ще се сложи и на вложенията в развиването на човешкият капитал, тъй като единствено тогава ще може да запазим гениите и иноваторите в България.

„ Присъствието на толкоз доста интернационалните участници и синергията, която видях, ми потвърждават значимостта на патентната информация, която дефинира своята роля в световното развиване и оправянето с световните провокации “, посочи икономическият заместник-министър. Той добави, че сега сме в интервал на развиване на световната стопанска система, на развиване на европейската стопанска система, а България се оказва фактор на финансова и макроикономическа непоклатимост и един от водачите по стопански напредък.

На конференцията участваха Петко Николов, ръководител на Патентното ведомство и Реймунд Луц, заместник-председател и общоприет шеф на Генерална дирекция " Правни и интернационалните въпроси " към Европейско патентно ведомство.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР