Изобретателка на 15 години, която беше избрана за първото Дете

...
Изобретателка на 15 години, която беше избрана за първото Дете
Коментари Харесай

Изобретателка на 15 г. стана първото Дете на годината в сп. Тайм

Изобретателка на 15 години, която беше определена за първото Дете на годината на сп. " Тайм ", сподели, че се надява да въодушеви хората да оферират хрумвания, с които " да бъдат решени международните проблеми ", заяви Би Би Си.

Гитанджали Рао има разнообразни изобретения, да вземем за пример устройство, с което се открива олово в питейната вода, и апликация, регистрираща кибертормоз. Тя е определена от повече от 5000 номинирани американчета за първата купа Дете на годината.

" Ако аз мога да го направя, и вие можете, всеки може ", сподели Гитанджали Рао.

В изявление за сп. " Тайм ", взето от Анджелина Джоли, Гитанджали Рао съобщи, че не наподобява на " характерен академик ". " По малкия екран се появяват единствено по-възрастни учени, нормално бели мъже - изясни тя. - Целта ми се измества освен да сътворявам лични устройства за решение на международните проблеми, само че и да вдъхновя други да вършат същото. Защото от персонален опит знам, че не е елементарно да не виждаш различен като себе си ".

Гитанджали Рао е от Колорадо. Тя е печелила и други награди, да вземем за пример за Най-добрия млад академик на Америка за бърз и на ниска цена тест за разкриване на нечиста с олово вода.

" Нашето потомство е изправено пред толкоз доста проблеми, каквито преди не е имало. Но в това време сме изправени и пред остарели, които още съществуват ", добави тя.

Сп. " Тайм " стартира да избира Мъж на годината през 1927 година Титлата по-късно е изменена на Личност на годината. Миналата година Грета Тунберг стана най-младият й притежател в историята на списанието. Новото отличие Дете на годината е " барометър за изгряващите водачи на най-младото потомство в Америка ", споделиха от сп. " Тайм ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР