Изобретателите са хората, които гледат напред в бъдещето. Те често

...
Изобретателите са хората, които гледат напред в бъдещето. Те често
Коментари Харесай

7 изобретения, отнели живота на своите създатели

Изобретателите са хората, които гледат напред в бъдещето. Те неведнъж са подготвени на крайности, с цел да реализиран задачите си, а някои от тях даже жертват живота си в името на своето създание.

Излишна храброст, трагична случайност или просто неблагоразумие, са измежду най-честите аргументи, едно откритие да убие своя основател.

Някои изобретения са измежду най-големите и съществени достижения на науката, само че други по-скоро могат да бъдат сложени в графата "безумни и ненужни ". Общото сред изброените в тази публикация скъпи достижения на науката и откачени безполезни джаджи е, че са лишили живота на хората, които са ги сътворили.

Франц Райхелт



Франц Райхелт е австрийски шивач, който основава странното облекло "дъждобран-парашут ". Той твърдял, че тези, които носят дрехата, могат гладко да се приземяват и даже да летят за малко.
За да потвърди своята доктрина на процедура, той решил да скочи от върха на Айфеловата кула. Изобретателят се разрушил пред очите на публиката, събрала се да види безумния опит.

Карел Соучек



Канадецът става прочут след скока си от Ниагарския водопад с изобретена от него „ капсула “.
През 1989 година намира спонсор и провежда различен необикновен скок с противошоково буре. Той влиза в бурето и бива избутан от 55 метровия покрив на стадиона Астродоум в Хюстън, Тексас. Целта била да падне в контейнер с вода, само че удря ръба. Капсулата не го избавя от гибелта.

Томас Мидгли



Американският химик Мидгли-младши изобретява фреона и оловния бензин, само че те не го убиват. На 51 години се разболява от полиомиелит. Болестта също не съумява да отнеме живота му, само че останал прикрепен към легло. Това го предиздвикало да измисли система от въжета и макари, с които да се повдига самичък в леглото. Това е последното му откритие. Намират го впримчен и задушен във въжетата на механизма си.

Хенри Смолински



Инженерът Смолински изобретява хибрид сред кола и аероплан, основан на автомобила Ford Pint Това е единственият артикул на компанията, която той основава няколко години по-рано. Той умира по време на тестови полет на летящата кола Ave Mizar — изобретението му се разрушава.

Валериан Абаковский



Руският откривател желал да усили скоростта на влаковете и през 1920 година конструирал аеровагон. Изобретението му представлявало жп вагон с перка, задвижвана от самолетен мотор. През 1921 година аеровагонът сполучливо бил тестван на жп линията от Москва до Тула с 21 пасажера. Късметът им изневерил на връщане. Аеровагонът дерайлирал. Изобретателят и още 5 души умират.

Александър Богданов



Руският доктор, мъдрец и публицист опитва с преливане на кръв в търсене на безконечната младост. Той ползвал опита на мнозина, захласнат от концепцията за подмладяване с кръв. Умира, откакто си прелива кръв от доброволец, който страдал от малария и туберкулоза.

Мария Кюри



Мария Кюри е академик с достижения в региона на физиката и химията. Тя способства за основаването на теорията за радиоактивността и за откриването на детайлите полоний и радий. Кюри умира от левкемия през 1934 година. Смъртта и е резултат от работа с радиоактивни субстанции. Тя работела без защитни средства и дори носела ампула с радий на гърдите си като амулет.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР