Изображения Община ВарнаПублично обсъждане на 13 проекта за реализацията, на

...
Изображения Община ВарнаПублично обсъждане на 13 проекта за реализацията, на
Коментари Харесай

Намерения за 80 милиона: Общината тегли заем за 13 проекта! Вижте дали си заслужава

Изображения Община Варна

Публично разискване на 13 плана за реализацията, на които Община Варна има намерение да тегли заеми, ще се организира от 15.30 часа в зала „ Пленарна “ в общинския билдинг, написа Дарик.

Първият план е „ Модернизация и реорганизация на рибарско пристанище „ Карантината “ в „ Аспарухово “. Чрез него ще се обезпечи опция за дейно, регламентирано, несъмнено и хигиенично разтоварване, предпазване, първа продажба и спедиция на уловите от риба и водни организми. Стойността му е до 16 500 482 лева с Данък добавена стойност. Финансово застраховане е посредством безплатна финансова помощ до 7 997 546 лева без Данък добавена стойност от Програма за морско дело и риболовство. Предвидено е дългово финансиране до 5 419 206 лева без Данък добавена стойност, а  собствено финансиране от бюджета на Община Варна ще е до 333 650 лева без Данък добавена стойност.



Проектът за реорганизация на улица от бул. „ Първи май “ към рибарско пристанище, в това число обръщач, по проекта на околност Карантината ще усъвършенства транспортно-експлоатационните характерности на улицата, сигурността на участниците в придвижването и обезпечаване на комфорт на пътуващите, реализиране на условията за налична среда за лица с увреждания, ще се реши отводняването на пътното платно, създаване на ново улично енергоефективно осветяване, тротоари, места за паркиране и велоалея за връзка с Аспарухов парк, плажа на кв. „ Аспарухово ”, рибарско пристанище, жилищни здания и военното отделение. Стойност на плана е 1 586 687 лева с Данък добавена стойност. Дългово финансиране е в размер до 1 294 128 лева без Данък добавена стойност посредством заем.



Проектът за парк и спортни уреди на ул. „ Албатрос ” в кв. „ Виница ” също включва създаване на състезателен комплекс със модерни условия за отдих и упражняване на разнообразни типове всеобщ спорт за живущите в кв. „ Виница ”, който да обезпечава сигурност и досегаемост за всички ползватели, в това число и за ползвателите с увреждания. Стойността му е 1 762 807 лева с Данък добавена стойност, като за реализацията се възнамерява дългово финансиране до 1 655 659 лева. 



По плана за състезателен комплекс и благоустрояване на ул. „ Студентска ” ще се построи комплекс със модерни условия за упражняване на разнообразни типове всеобщ спорт за жителите на кв. „ Левски “, който да обезпечава сигурност и досегаемост за всички ползватели, в това число и за хората с увреждания. Стойноста му е до 2 187 267 лева с Данък добавена стойност, обезпечени посредством заем в размер на 2 063 571 лева. 



С плана „ Изграждане, главен ремонт и реорганизация на спортни и фитнес площадки навън в учебните заведения на територията на община Варна “ съществуващите уреди ще бъдат приведени в сходство с нормативите за обособените типове спорт. Създадени ще бъдат условия за спорт на учениците и популацията и пълноценно потребление на свободното време на младежите, възстановяване на инфраструктурата в учебните дворове. Стойността е 5 334 000 лева с Данък добавена стойност, за задачата ще бъде стихотворец дълг със същия размер.
 
4 401 912 лева с Данък добавена стойност е цената на плана „ Основен ремонт и реорганизация на площадки за игра навън и спорт в детски градини и детски ясли на територията на община Варна “ ще бъдат приведени съществуващите площадки за игра навън и спорт в детски градини и детски ясли в сходство с условията на нормативната уредба за обезпечаване на безвредни условия за игра навън. И тук средствата ще бъдат съвсем напълно обезпечени от заем. 


 
Проектът „ Рехабилитация/основен ремонт на улична мрежа на територията на община Варна “ ще усъвършенства инфраструктурата и образа на градската среда, експлоатационните характерности на улици/участъци от уличната мрежа. Предвидено е основаване на налична, удобна и безвредна среда за жителите и гостите на община Варна. Стойността му е до 20 000 000 лева с Данък добавена стойност, от които 17 млн. ще бъдат обезпечени посредством заем.
 
1,2 млн. лева са заложени за план „ Реконструкция и рационализация на Зоопарк Варна “, който планува привеждане на зоологическата градина в сходство на нормативните условия и стандарти. Предстои превръщането му в привлекателно място за отдих и забавление за жителите и гостите на града. 

Проектът „ Подобряване на обществената инфраструктура в гр. Варна “ ще се обезпечи подобаваща общинска инфраструктура за даване на обществени услуги в общността – „ Кризисен център за деца “ и „ Приют за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби лица “. Стойността му е 2 473 741 лева, като безвъзмездната финансова помощ от Оперативна прогарама „ Региони в напредък “ 2014-2020 е до 1 924 619 лева
 
Проектът „ Ремонт, реорганизация и рационализация на постройка филиал ТМПЦ – Варна “ е на стойност 7 163 218 лева Безвъзмездната финансова помощ от „ Региони в напредък “ 2014-2020 е до 5 730 574 лева, като общината счита да поеме дълг до 1 432 644 лева
 
Проектът „ Модернизация на културна инфраструктура в град Варна – Народно читалище “Петко Рачев Славейков 1928 “ е на стойност 593 060 лева По него следва ремонт на културната институция. Безвъзмезднара финансова помощ от „ Региони в напредък “ е за възможни разноски в размер до 473 011 лева, а останалите – със заем и лични средства на Общината. 

Проектът „ Реставрация, консервация и социализация на туристически обекти в община Варна “ има за цел запазване и разпространение на културното завещание и възстановяване на конкурентноспособността на българския културен туризъм, посредством развиването на районния туризъм. Стойността му е 9 779 150 лева Половината от тях са безплатна финансова помощ от „ Региони в напредък “ 2014-2020, а останалите средства ще бъдат подсигурени посредством заем.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР