Изображението на жена с гола гръд в картината "Свободата води

...
Изображението на жена с гола гръд в картината "Свободата води
Коментари Харесай

Facebook цензурира гол бюст в известна картина, извини се

Изображението на жена с гола гръд в картината "Свободата води народа ", нарисувана през 19-и век от художника Йожен Дьолакроа, бе краткотрайно цензурирано от Фейсбук, съобщи Франс прес. Впоследствие обществената мрежа призна, че е позволила неточност.

"Творбата "Свободата води народа " има своето място във Фейсбук и не нарушава разпоредбите за реклама - оповести обществената мрежа. - Всяка седмица ревизираме милиони рекламни изображения и от време на време позволяваме неточности. Поднасяме извиненията си за въпросната неточност. "



Режисьорът Жослен Фиорина бе употребявал известната картина от Дьолакроа, с цел да промотира в интернет театралната си режисура "Изстрели на улица Сен Рош " в Париж. "Четвърт час след стартирането на рекламата, тя бе блокирана, като ни бе обяснено, че е невероятно да се популяризират голи изображения ", съобщи Фиорина.

Малко по-късно режисьорът качил в интернет нова реклама, за която била употребена същата картина, само че с надписа "цензурирано от Фейсбук " върху бюста на дамата. Това изображение не било цензурирано.

Виж още: Фейсбук се извини след цензурирането на Вилендорфската Венера

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР