Изображение vestiprim.ruТайван и Китай се подготвят за супертайфуна Мария, предадоха

...
Изображение vestiprim.ruТайван и Китай се подготвят за супертайфуна Мария, предадоха
Коментари Харесай

Тайван и Китай се готвят за супертайфуна Мария

Изображение vestiprim.ru

Тайван и Китай се приготвят за супертайфуна Мария, предадоха международните организации. Очаква се стихията, която се доближава бързо, да връхлети Северен Тайван още през днешния ден. Там се намира и столицата Тайпе. Ветровете на тайфуна са със скорост 191 километра в час, а поривите доближават 234 километра в час. Очаква се Мария да провокира проливни дъждове. Разпоредено е, в случай че е належащо, локалните управляващи да извършат евакуация на жителите от регионите, в които има нараснал риск от свлачища.

В самия град Тайпе също има риск от наводнения поради преминаващата през центъра му река Тамсуй, съобщи Българска телеграфна агенция. Мария е първият ураган, който ще премине през Тайван тази година. Заради приближаването му са анулирани някои вътрешни и интернационалните полети и някои фериботни курсове сред главния остров Тайван и околни острови. Училищата и административните институции ще спрат работа този следобяд. Преминаването на тайфуна към този момент се усеща и на японските острови Окинава и Рюкю.

След като премине през Тайван, стихията се чака да засегне Източен Китай на следващия ден. Там към този момент издадено най-високото равнище - алено равнище - на паника, съобщи ТАСС. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР