Изображение: Протестиращи в Истанбул В град Рамала на Западния бряг

...
Изображение: Протестиращи в Истанбул В град Рамала на Западния бряг
Коментари Харесай

Протестиращи в Близкия изток се сблъскаха с полицията в ответна реакция след стачка на болница в Газа

Изображение: Протестиращи в Истанбул

В град Рамала на Западния бряг протестиращите можеха да бъдат видени да хвърлят камъни по полицейска кола, която като че ли се нахвърли против тях. В региона също бяха чути детонации.

Табел „ We Ramallah “ беше вандализиран от протестиращи в центъра на града, като фрагменти демонстрират по какъв начин един мъж разрушава буквите една по една с нещо, което наподобява е железно полюс.

Протести имаше и в град Тубас на Западния бряг.

Междувременно в Бейрут, столицата на Ливан, силите за сигурност бяха ситуирани пред посолството на Съединени американски щати. Използвани са сълзотворен газ и водни оръдия, с цел да разпилян протестиращите.

Изображение: Протестиращите подпалиха неподготвено израелско знаме по време на митинг в Истанбул

Подобни обстановки избухнаха в Истанбул и Аман, откакто митингите бяха проведени пред израелските посолства.

Индивиди бяха видяни да се събират към огньове, да горят спонтанни израелски флагове и да пускат фойерверки.

Изображение: Протестиращите скандират лозунги по време на антиизраелски митинг пред английското посолство в Техеран Изображение: Фойерверки в Истанбул

Бившият водач на Хамас, Халед Мешаал, прикани поддръжниците си неотложно да провеждат митинги пред посолствата по целия свят след болничната стачка.

Прочетете повече:

Израел споделя, че ще разгласява доказателства, които съгласно него демонстрират, че ракета на Ислямски джихад е блъснала болничното заведение в Газа

Изображение: Водни оръдия, употребявани в Ливан Изображение: Палестинци вземат участие в митинг в Тубас

Подкрепяната от Иран бойна група Хизбула в Ливан осъди това, което е сподели смъртоносната офанзива на Израел против болничното заведение Ал Ахли в Газа, която се ръководи от англиканската черква.

Групата прикани за „ ден на невиждан яд “ против Израел и визитата на президента Байдън.

Изображение: Поддръжници на Палестина възпламениха свещи в Техеран

В Техеран протестиращите скандираха антиизраелски лозунги и издигнаха палестински флагове пред английското и френското посолство.

Кореспондентът на Sky News за Близкия изток Алистър Бункал сподели, че даже и да се окаже, че Израел не стои зад болничната стачка, това може да не се повярва в целия арабски свят, което прави митингите още по-значими.

„ От диалог с палестинците, без значение от действителността там измежду палестинците в този момент има чувство, че те просто няма да повярват на израелската версия на събитията, " сподели той.

" Ето за какво тази обстановка е евентуално рисково да излезе отвън надзор. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР