Изображение: Палестинци издирват жертви на мястото на израелските удари по

...
Изображение: Палестинци издирват жертви на мястото на израелските удари по
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху казва, че ще трябва да „отговори за случилото се“ на 7 октомври в обръщение към нацията

Изображение: Палестинци търсят жертви на мястото на израелските удари по къщи в Хан Юнис, в южната част на Ивицата Газа

Призовавайки израелците, той ги прикани „ да не не помнят нито за момент “ тези, които бяха убити при офанзивите на Хамас.

„ Това е като да забие хиляди стрели в сърцата ни, които кървят “, той сподели, като добави, че ще има народен ден на печал, избран в памет на жертвите.

Той също по този начин продължи да приканва хората да се изтеглят в южната част на Газа и сподели, че страната оказва помощ на жителите „ да получат своето персонални оръжия по следен метод ".

" Моята роля е да повеждам тази страна и нейния народ към цялостна победа над нашите врагове ", сподели той.

" Заедно ние ще се борим и дружно ще победим. "

Изображение: Приятели и семейство участват на погребението на Лиан Шараби и нейните дъщери Ноя Шараби, 16, и Яхел Шараби, 13

Междувременно една трета от лечебните заведения в Газа и съвсем две трети от клиниките за първична здравна помощ са били затворени заради щета или липса на гориво, оповестиха от Организацията на обединените народи (ООН).

Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA) предизвести, че ще би трябвало спрете интервенциите си в сряда вечер заради намаляващи доставки на гориво.

Прочетете повече:
IDF приканва света да помогне на Израел, до момента в който враговете водят договаряния

Липса на запаси и масите от ранени затрудниха болничното лекуване, до момента в който израелските самолети не престават да нанасят удари по територията, където живеят 2,3 милиона души.

Том Уайт, шеф на UNRWA, сподели, че „ главното безпокойствие “ е, че Газа ще избяга без гориво.

Баба за загубата на внука си

„ Наистина би трябвало да намерим решение на обстановката с горивото, в противоположен случай интервенцията ни по оказване на помощ ще спре. Хората няма да имат достъп до чиста питейна вода и лечебните заведения ще затварят ", сподели той пред CNN.

" Дори в случай че конвои влязат в, ние няма да имаме гориво в нашите камиони, с цел да събираме и разпределяме тази помощ. "

След блокирането на помощта Израел разреши на дребен брой камиони да преминат границата от Египет към Газа, само че продължи да не разрешава горивото - належащо за зареждане на болничните генератори - с цел да предотврати залавянето му. < /p>

Още 20 камиона пресякоха границата с Рафах късно във вторник, само че организациите на Организация на обединените нации оповестиха, че е нужна повече от 20 пъти повече помощ за популацията.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР