Изображение: Лидерът на Шотландските лейбъристи Анас Саруар и Кимбърли Дарок

...
Изображение: Лидерът на Шотландските лейбъристи Анас Саруар и Кимбърли Дарок
Коментари Харесай

Хумза Юсаф е призован да уволни ръководството на NHS Greater Glasgow и борда на Клайд на фона на „корпоративно разследване за убийство“

Изображение: Лидерът на Шотландските лейбъристи Анас Саруар и Кимбърли Дарок по време на конференция в Глазгоу в понеделник

В понеделник майката на Мили Кимбърли Дарок сподели, че не е могла да „ отпразнува “ живота на щерка си заради продължаващата контузия към гибелта й.

Говорейки дружно с господин Сарвар в Глазгоу, тя направи прочувствена молба към управлението да се отдръпна, добавяйки: „ Не мисля, че би трябвало да можете да вършите работата, която вършите, до момента в който това следствие продължава. Мисля, че държавното управление би трябвало да се намеси и или да ги в профил, или да ги уволни.

„ Никога не съм бил в положение да чествам живота на Мили както би трябвало. Всеки път, когато си помисля за Мили, се сещам за цялата болежка, която този ден аргументи и продължава да предизвиква.

„ Бих желал това да свърши по-скоро, в сравнение с по-късно, с цел да мога да мисля за Мили и да чествам нейния живот, положителните времена, които имахме, вместо тъкмо в този момент. Усещам тази болежка в деня, в който я изгубих, всеки ден поради всичко това. настрани

Прочетете повече от Sky News:
Полицията проверява гибелта на три деца и стара жена в QEUH

Г-н Сарвар прикани шотландското държавно управление да „ постъпи вярно “, защото сподели на публицисти, че не съумяват предприемане на деяние би „ окуражило “ управлението.

След конференцията той сподели: „ Призовавам Хумза Юсаф и Майкъл Матисън, един път в живота си по този въпрос, постъпете вярно.

„ Не позволявайте на обвинените да се разхождат на мястото на престъплението и ни дайте ново управление в този здравен съвет. Вие ни върнахте обратно в тази обстановка.

„ Когато Хумза Юсаф стана министър на опазването на здравето, ни върна обратно. И той има избор – може да продължи да се движи обратно или може фактически да покаже известно водачество за сменете и отстранете това несполучливо управление на здравния ръб. Това е вярното и единственото почтено нещо, което би трябвало да извършите. наранени от събития в Университетската болница „ Кралица Елизабет “ и Кралската детска болница.

„ Получихме известие от Службата на короната и фискалната работа на прокурора (COPFS) по отношение на тази актуализация на положението на настоящото им питане.

„ Трябва да стане ясно, че това писмо не демонстрира, че COPFS е формирал дефинитивно мнение. “

Шотландското държавно управление е потърсено за коментар.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР