Изображение: Хората запалиха фойерверки по време на пропалестински протест Полицията

...
Изображение: Хората запалиха фойерверки по време на пропалестински протест Полицията
Коментари Харесай

Полицията задържа около 150 пропалестински протестиращи - след арестуване на десетки крайнодесни демонстранти

Изображение: Хората възпламениха фойерверки по време на пропалестински митинг

Полицията сподели, че са осъществени 10 други ареста за редица закононарушения, в това число владеене на нападателни оръжия, сборичкване и нахлуване над служител на реда.

Премиерът Риши Сунак осъди това, което той назова „ насилствени и изцяло неприемливи подиуми, които видяхме през днешния ден “.

„ Това, което имаме видяното през днешния ден не пази достойнството на нашите въоръжени сили, а ги демонстрира извънредно пренебрежение “, сподели той в изказване, оповестено на X.

Изображение: „ Голяма група “ крайнодесни протестиращи бяха арестувани на метростанция Westminster < p> Г-н Сунак назова крайнодесните протестиращи „ разбойници на EDL (Английската отбранителна лига) “ и също по този начин осъди лица, „ пеещи антисемитски викания и размахващи знаци и облекла за Хамас “ по време на про-палестинския марш.

Прочетете още:
Полицията „ интензивно търси “ хора поради антисемитски надписи на пропалестинското шествие

„ Всички закононарушения би трябвало да бъдат посрещнати с цялостната и бърза мощ на закона “, сподели той, добавяйки, че той възнамерява да се срещне с комисаря на столичната полиция сър Марк Роули през идващите дни.

Това идва след сбивания сред полицията и огромна навалица от хора, някои от които носеха флагове на Свети Георги по Embankment и викаха " Англия, до момента в който умра ".

Изображение: Проблеми пламнаха и в Чайнатаун ​​

Върпица от служители на реда се опита да им попречи да стигнат до Уайтхол, само че групата се промъкна, като някои викаха " да ги вземем ", до момента в който служителите на реда дадоха отговор с палки.

Бутилки също бяха хвърлени по полицията от контрадемонстрантите, доста от които носеха маски.

Сблъсъкът се случи малко преди двуминутното безмълвие в Деня на примирието, когато стотици хора, събрани в Кенотафа, с цел да почетат паметта на починалите във войната в Обединеното кралство в 11 сутринта.

Службата мина без произшествия.

Изображение: Противоположни протестиращи и полиция на площада на Парламента

Стивън Яксли-Ленън, прочут също като Томи Робинсън, създателят на EDL, прикани поддръжниците си да се съберат в столицата.

Той беше измежду тълпите дружно с някогашния водещ на GB News Калвин Робинсън.

Метрополицията разгласява в X, някогашен Twitter: „ Докато двуминутното безмълвие беше маркирано с почитание и без произшествия в Уайтхол, служителите на реда се сблъскаха с експанзия от страна на контрапротестиращите, които са в региона в забележителен брой. “

Изображение:основателят на EDL Томи Робинсън беше измежду тълпата

Силите обявиха, че „ ще употребяват всички пълномощия и тактики, с които разполагат, с цел да попречат “ на контрапротестиращите да се изправят против главното шествие, призоваващо за преустановяване на огъня във войната на Израел против екстремистичната група Хамас.

По-късно имаше още конфликти в китайския квартал, когато по полицията бяха хвърлени ракети, до момента в който „ огромна група “ беше арестувана след проблеми на метростанция Уестминстър.

Разбира се, че групата от към 100 души бяха арестувани под заповед за попречване на вълнения.

Основната пропалестинска проява провокира рецензии от министър-председателя и вътрешния министър, тъй като съответства с възпоменателни събития.

Изображение: Повече от половин милион души се чака да участват на про-палестинския марш

Докато протестиращите се събраха при започване на маршрута в Хайд парк, можеха да се чуят викания „ от реката до морето Палестина ще бъде свободна “.

Викът се преглежда от доста евреи като антисемитски и се приема като апел за премахване на Израел.

Други носеха палестински флагове и плакати с лозунги като „ свободни Палестина “ и „ прекратете обсадата “, до момента в който скандирате „ преустановяване на огъня в този момент “.

Обяснено е „ От реката до морето “.

Към края на марша редица пропалестински протестиращи също седнаха -в гара Waterloo, като сходна седяща проява се организира за малко на гара Victoria по-рано следобяд.

Британската транспортна полиция сподели, че не са осъществени арести.

Повече от 1000 служители на реда полицаи бяха от външни сили, с цел да следят митингите, като Метрополитанът сподели, че 1850 чиновници ще бъдат на дежурство в събота и 1375 в неделя.

Суела Брейвърман беше изправена пред обвинявания в разпалване на напрежение, откакто упрекна полицията, че „ играе на любимци ", когато устояха на натиска да забранят марша, призоваващ за преустановяване на огъня в.

Пред лицето на осъждането и апелите към господин Сунак да я уволни, госпожа Брейвърман след това изрази своята " цялостна поддръжка " за столичната полиция на среща с комисаря сър Марк Роули.

Изображение: сър Марк Роули, вляво, беседва с служители на реда, охраняващи митинга Изображение: Двуминутното безмълвие пред Кенотафа мина спокойно

Министърът на вътрешните работи в сянка на лейбъристите Ивет Купър взе насочете се към министъра на вътрешните работи, до момента в който тя осъжда сцените на крайнодясно принуждение и антисемитска ненавист денем.

„ Както насилието, по този начин и закононарушенията от ненавист би трябвало да бъдат изправени пред цялостната мощ на закона “, сподели тя в изказване.

„ Суела Брейвърман беше неведнъж предупреждавана за заплахите от нагнетяване на напрежение и подкопаване на полицията.

„ Вътрешен министър, който не взема на съществено сигурността на нашите улици, е позволен единствено да остане в държавно управление, което е изгубило всевъзможен смисъл на ръководство. Англия е по-добра от Риши Сунак и неговия кабинет. "

Пропалестински митинги се организират и на други места в Обединеното кралство, в това число Глазгоу.

Изображение: Пропалестински митинги се организират и в други елементи на Обединеното кралство, в това число Глазгоу

Шотландската полиция заяви, че петима мъже и две дами са били задържани при обособени произшествия, свързани с демонстрации в центъра на Глазгоу.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР