Изображение: д-р Ибрахим Асалия пътува до Газа, за да помогне

...
Изображение: д-р Ибрахим Асалия пътува до Газа, за да помогне
Коментари Харесай

Войната на Израел и Хамас: Британец казва, че семейството е било подложено на обстрел в „ужасяващо“ изпитание, докато са се опитвали да стигнат до пропускателния пункт Рафах

Изображение: доктор Ибрахим Асалия пътува до Газа, с цел да помогне на татко си, който е болен от рак. File pic

Изявление във Фейсбук на подполковник от IDF Avichay Adraee удостовери, че придвижването е позволено по пътя Салах ал Дин на 4 ноември, с цел да могат жителите на Газа да се движат безвредно на юг от територията.

По-късно същия ден господин Adraee, който е представител на IDF за арабските медии, съобщи, че „ Хамас се възползва от филантропичната опция и нападна израелските войски, които дойдоха на оста и се пробваха да я отворят, с минохвъргачни снаряди и снаряди против щитове “.

Изображение: Салах ал Дин е основният път, свързващ северната с южната част на Газа

Припомняйки си тестването им, доктор Асалия сподели пред Sky News: „ Карахме, опитахме всичко допустимо да пресечем, само че след 5 км. от град Газа, те ни обстрелваха. "

В суматоха конвоят се опита да се върне, само че колата на доктор Асалия беше спряла да работи и с изстрели към фамилията, те трябваше да изоставен кола дружно с всичките им движимости, с цел да се приютят в зарязан магазин за гуми.

„ Оставих колата си, избягах и се скрих в дребен магазин, който беше отворен, магазин за гуми. Аз и моето семейство започнахме да се обаждаме на Министерството на външните работи, само че те споделиха, че не могат да изпратят никого при нас, с цел да ни спасят, тъй като е прекомерно рисково за всяка кола да се движи там “, сподели доктор Асалия.

Изображение: Обувки „ покрити с кръв “

„ Призовахме Международния червен полумесец... призовахме Палестинския червен полумесец... всички на Земята, които призовахме, никой не пристигна.

„ По времето, когато нашите колата спря и обстрелът стартира, а патроните... ние се скрихме в магазина за гуми. Видяхме гибелта. Казахме: „ Добре, ще умрем “. пробвайки се да изоставен Газа

„ Вървяхме под обстрел “

След като им беше казано да изоставен магазина за гуми, в който се приютиха, доктор Асалия сподели, че фамилията му е получило избавителен пояс, когато негов родственик се е съгласил откарайте ги до границата.

Но роднината ги накара да създадат „ невъзможното “ 5-километрово пътешестване назад в град Газа.

Прочетете повече:
Външният министър на Ливан „ по-малко песимистично " по отношение на разпространяването на войната
Разплакана израелска майка разказва по какъв начин е избягала от залавянето на Хамас
Нетаняху споделя, че Израел ще има ролята на " цялостна сигурност " в Газа

Решавайки да рискуват живота си още веднъж, доктор Асалия сподели: „ Вървяхме под огън, мощна пукотевица, артилерия. Вървяхме във кървава баня.

„ Всъщност вървяхме върху трупове. Направихме фотоси на облеклата и обувките си и те бяха цялостни с кръв.

„ Ангели защитаваха нас. Никой не може да повярва, че успяхме, даже и ние. "

" Не мога да допускам, че сме живи "

Семейството се е пробвало два пъти да премине безвредно в Египет от Газа преди този момент.

Говорейки пред Sky News по-рано, доктор Асалия сподели, че се е опитал да се насочи към Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафах преди сухопътното навлизане на Израел, само че египетски чиновници му споделиха да се върне.

По време на при втори опит фамилията откри, че границата е затворена.

След последното им тестване, доктор Асалия сподели, че всички членове на фамилията му са физически в сигурност и ще помислят дали да отидат още веднъж до Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа на следващия ден.

Рафа пресича „ безредно “

„ Всички сме шокирани и уплашени и с цел да бъда почтен с вас, не мога да го опиша “, сподели той.

„ Досега аз не мога да допускам Не мога да допускам, че успяхме, че сме живи.

„ Ситуацията беше ужасна, повече от ужасна. Беше като филм на ужасите. Видяхме гибелта и се сбогувахме един с различен. "

Говорител на външното министерство на Обединеното кралство сподели: „ Ние работим непрекъснато, с цел да подсигуряваме, че всички английски жители в Газа, които желаят да изоставен, могат да го изоставен, само че това продължава да е комплицирано и предизвикателна обстановка.

„ Оставаме в постоянен контакт с английските жители в Газа, с цел да им предоставим най-новата информация, а екипите на Обединеното кралство са ситуирани напред към границата, с цел да одобряват всеки, който напуща. “

IDF сподели в изказване: „ Като част от задачата на IDF за разтрошаване на терористичната организация Хамас, IDF се прицелва във военни цели в Ивицата Газа.

„ Удари по военни цели са предмет на съответните разпореждания на интернационалното право, в това число предприемането на вероятни защитни ограничения за понижаване на цивилните жертви. "

Скай Нюз също се свърза с Международния червен полумесец и Палестинския червен полумесец за коментар. < /p>

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР