Изображение Австрия оказва подкрепа на Украйна.Австрийският канцлер Карл Нехамер замина

...
Изображение Австрия оказва подкрепа на Украйна.Австрийският канцлер Карл Нехамер замина
Коментари Харесай

Карл Нехамер замина днес от Виена за Украйна

Изображение

Австрия оказва поддръжка на Украйна.

Австрийският канцлер Карл Нехамер отпътува през днешния ден от Виена за Украйна и на следващия ден ще бъде в Киев и в Буча - град, станал знак на зверствата на съветската война, съгласно декларация, изпратена до Франс прес. 

Карл Нехамер отпътува довечера на посещаване в Украйна, заяви канцеларията на канцлерството. Планирано е посещаване в Буча, северозападно от украинската столица Киев, където през почивните дни, след отдръпването на съветските войски, бяха открити десетки трупове на хора, облечени с цивилни облекла. 

Канцлерът Нехамер ще се срещне на следващия ден с украинския президент Володимир Зеленски, а по-късно ще даде конференция и ще се срещне с украинския министър председател Денис Шмигал. Планирана е също среща с кмета на Киев Виталий Кличко, преди на следващия ден вечер Нехамер да се върне в Австрия. 

В известие Нехамер акцентира, че е значимо, че " в границите на нашия неутралитет, поддържаме Украйна както филантропично, по този начин и политически ". 

Австрия е член на Европейския съюз, само че не и на НАТО. Тя осъди нашествието в Украйна и показва взаимност с Киев. 

Това, което се случва в Украйна, е ужасна нападателна война против цивилното население, показа австрийският канцлер, представен от Българска телеграфна агенция.

Според него самостоятелни интернационалните специалисти би трябвало да хвърлят цялостна светлина върху разкритите военни закононарушения, а отговорните да бъдат подведени под отговорност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР