Изобилието от храна е отличителен белег на празниците Коледа и

...
Изобилието от храна е отличителен белег на празниците Коледа и
Коментари Харесай

10-те вредни продукта на коледната трапеза, от които е по-добре да се откажете

Изобилието от храна е признак на празниците Коледа и Нова година. Но не всички ястия и артикули са здравословни, изключително, в случай че се употребяват в композиция и в големи количества.

1.       Алкохол

Това е най-вредният артикул, който интензивно участва на  новогодишната софра, изключително в случай че се употребява прекалено. За да се насладите оптимално на празниците, е добре да не прекалявате с алкохола.

2.       Безалкохолни

В тандем с алкохолните напитки, газираните питиета усилват резултата от алкохолно отравяне. Минералната вода, апропо, също не е най-хубавият избор за празнична софра. Опасно е да се комбинира с алкохол. Заложете на трапезната вода, която е и доста по-евтина.

3.       Шпроти

Това е много лоен артикул, който е доста сложен за асимилиране от тялото. В един буркан има толкоз доста канцерогени, че може да се съпостави с изпушването на кутия цигари. По-добре е да сложите на масата домашни мезета.
Няколко съвета преди празничните трапези
Краят на годината наближава и трапезните събития се умножават. Декември е месец, характеризиращ се с празнични действия, дълго чакани...
Прочети повече
4.       Сосове

Сосовете са различен тип храна, с която не трябва да се прекалява. Съдържа доста холестерол, мазнини, въглехидрати. Те не би трябвало да се комбинират с други тежки храни.

5.       Картофи

Всякакви картофени ястия на новогодишната маса са непотребни, откажете се от гарнитури от този тип. В картофите има доста нишесте, което въздейства в интерес на наднорменото тегло. Особено нездравословни са картофеното пюре и пържените картофи.

6.       Майонеза
Тайните на обичайна коледна софра и обичаи
Коледа е магия, обич, примирение, добрина, вяра и още милион неща! Коледа не е просто празник, Коледа е възприятие! Самото изричане на...
Прочети повече
Този сос е цялостен с мазнини и химикали. Или направете домашна майонеза, или не прекалявайте с нея.

7.       Сокове

Индустриалните сокове са източник на големи количества захар и въглехидрати. Те съдържат доста оцветители, химикали, консерванти. Алтернативата е да си вършиме фрешове от цитрусови плодове.

8.       Сладко

Купените от магазина сладкиши и десерти също съдържат доста захар и мазнини. В тях има и доста химикали. Пригответе си домашни.
По време на празниците би трябвало да има многообразие на трапезата
Здравословното меню е доста релативно разбиране. То включва безусловно всичко, само че всеки би трябвало да употребява това, което разрешават здрав...
Прочети повече
9.       Месо

На първо място, агнешкото и свинското са най-тлъстите и тежки типове месо за тялото. Те са изключително тежки, когато се комбинират с картофи. Нека порциите да са по-малки и да са в комбиниране със задушени зеленчуци.

10.   Кафе

Кафето със захар не е най-здравословният артикул, би трябвало да го пиете доста умерено. И сигурно не през нощта, нито вечерта.

Ако поотделно тези храни могат да се употребяват умерено, то в композиция те са сериозна опасност за тялото.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР