Износът превозни средства с нова енергия (NEVs) от Китай се

...
Износът превозни средства с нова енергия (NEVs) от Китай се
Коментари Харесай

Износът превозни средства с нова енергия от Китай расте въпреки натиска от Европа и САЩ

Износът транспортни средства с нова сила (NEVs) от Китай се е нараснал повече от два пъти предишния месец, макар че възходящото въздействие на нацията на международния авто пазар е подложено на напън от Европа и Съединени американски щати, написа Блумбърг.

Базираните в Китай производители на коли са доставили 91 000 транспортни средства с нова сила в чужбина през септември, в това число напълно електрически коли и plug-in хибриди. Това е нарастване от 107% по отношение на година по-рано, демонстрират данни на Асоциацията на пътническите коли. Базираната в Съединени американски щати Tesla Inc. се класира преди всичко с 30 566 единици, изпратени до задграничните пазари от нейната фабрика в Шанхай, която в същото време е доставила 43 507 автомобила на локални клиенти.

Голяма част от останалите доставки са от локални автомобилни производители като BYD Co. и Shanghai Automotive Industry Corp., демонстрират данните. Доставките на коли с нова сила съставляват 25,4% от общия експорт на леки коли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР