Износът на Япония е намалял през септември за първи път

...
Износът на Япония е намалял през септември за първи път
Коментари Харесай

Третата най-голяма икономика започна да страда от спора на първите две

Износът на Япония е намалял през септември за първи път от 2016 година поради спад в доставките към Съединените американски щати и Китай, предава Reuters. Това най-вероятно ще се усети и в растежа на стопанската система за третото тримесечие на годината и ще способства към разширяващия се резултат на ескалиращата комерсиална война сред двете най-големи стопански системи.

Данните идва единствено дни, откакто анкета на Reuters уточни, че една трета от японските компании - и то освен износителките - са потърпевши от спора, а повече от половината се тормозят.

Централните банкери също остават деликатни. Поредица естествени бедствия, които удариха Япония, прибавиха към проблемите на заводите, прекъсвайки производството и дистрибуцията.

" Икономиката най-вероятно е повишена минимално през третото тримесечие, а външното търсене няма принос ", счита Такеши Минами, основен икономист в Norinchukin Research Institute. Той показва още, че спадът на доставките към Съединени американски щати и Китай - две от основните дестинации - са източник на терзание, защото всяка една от тях отговораря за към 20 % от японския експорт.

Данни на Министерството на финансите сочи, че износът е намалял с 1,2 % през септември по отношение на година по-рано. През август бе записан растеж от 6,6 %. Това е първият спад от ноември 2016 г.САЩ е един от най-важните пазари за японски коли. Миналата седмица Вашингтон и Токио се съгласиха да стартират търговски договаряния, като към този момент е избегната най-голямата заплаха - въвеждането на 25 % мито. Тръмп към този момент даде да се разбере, че е неудовлетворен от комерсиалния остатък на Япония, който доближава $69 милиарда. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР