Износът на втечнен природен газ (LNG) от САЩ достигна месечни

...
Износът на втечнен природен газ (LNG) от САЩ достигна месечни
Коментари Харесай

САЩ са най-големият износител на втечнен газ през 2023-а: Кои са купувачите?

Износът на полутечен природен газ (LNG) от Съединени американски щати доближи месечни и годишни върхове през декември, демонстрират данни от следене на танкери, като съгласно анализаторите това е позиционирало Съединени американски щати да надскочат Катар и Австралия, с цел да станат най-големият експортьор на LNG през 2023 година, написа Reuters.

Съединените щати се открояват в световния растеж на доставките на полутечен природен газ през 2023 година, сподели Алекс Мънтън, шеф на световните проучвания на газ и полутечен природен газ в консултантската компания Rapidan Energy Group с повишаването до 8,6 милиона метрични тона, напускащи терминалите в Съединени американски щати през декември.

Катар беше най-големият експортьор на полутечен природен газ през 2022 година, а Австралия вторият по величина през тази година, демонстрират данни на американското държавното управление.

Износът за цялата година от Съединени американски щати се е повишил с 14,7% до 88,9 милиона метрични тона (MT), което се дължи основно на връщането към цялостно произвеждане на завода за полутечен природен газ Freeport, който претърпя пожар през 2022 година, и защото други покачват успеваемостта на обработката, демонстрират данните на LSEG.

Европа остава главната дестинация за износа на LNG от Съединени американски щати през декември с 5,43 MT, или малко над 61% от общия износ на суровината. През ноември 68% от износа на LNG от Съединени американски щати е бил за Европа, демонстрират данните на LSEG.

Спадът по отношение на предходния месец отразява по-високите от естествените температури в Европа и нарасналите равнища на предпазване, споделиха анализатори от консултантската компания Rystad Energy. Европейските газови складове са били цялостни към 97% при започване на декември.

Азия беше вторият по величина пазар за експорт на полутечен природен газ от Съединени американски щати през декември, като пое 2,29 MT, или 26,6%, от износа, по отношение на 18,5% през ноември. Износът на Съединени американски щати за Латинска Америка е бил половин милион метрични тона, или малко под 6% от общия експорт, демонстрират данните от LSEG за следене на кораби.

Потоците на природен газ към седемте огромни завода за експорт на полутечен природен газ в Съединени американски щати са се повишили приблизително с 14,9 милиарда кубически фута дневно (bcfd) до момента през януари, по отношение на месечния връх от 14,7 bcfd през декември. Това надвиши предходния месечен връх за всички времена от 4,3 bcfd през ноември, демонстрират данните на LSEG.

Американският газ се търгуваше във вторник сутринта на $2,55 за милион английски топлинни единици (mmBtu) в Henry Hub бенчмарк в Луизиана, $9,81 за mmBtu в Dutch Title Transfer Facility (TTF) бенчмарк в Европа и $11,52 за mmBtu в Japan Korea Marker (JKM) ) в Азия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР